Κρέπες βασική συνταγή Με αλμυρή ή γλυκιά γέμιση

Υλικά για τις κρέπες  
3 αυγά
1 φλ. τσ. αλεύρι για όλες τις
χρήσεις, (κοσκινισμένο)
2 φλ. τσ. γάλα
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
2 κου. σούπ. βούτυρο
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση :
Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το βούτυρο και σιγά σιγά το αλεὺρι. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη. Βάζουμε το μείγμα για 2-3 ώρες στο ψυγείο. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο. Βάζουμε στο μάτι της κουζίνας ένα τηγάνι να κάψει. Έχουμε σε μία φλ. τσ. λάδι και αλείφουμε το τηγάνι . Ρίχνουμε με την κουτάλα της σούπας μείγμα στο τηγάνι και κουνάμε το τηγάνι να πάει το μείγμα παντού. Μόλις πάρει χρώμα η κρέπα μας από τη μία μεριά τη γυρνάμε από την άλλη. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες. Τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο τη μία πάνω στην άλλη και  ετοιμάζουμε τη  γέμιση αλμυρή, ή γλυκιά.

Αλμυρές κρέπες με κοτόπουλο, καπνιστά λουκάνικα
μανιτάρια και κασέρι
                                                         
Υλικά για την αλμυρή γέμιση

λάδι 3 κουτ. σουπ.                                    
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 μικρό κρεμμύδι
3 λουκάνικα καπνιστά
200 γρ. κοτόπουλο
2-3 μανιτάρια σε φέτες
3 κουτ. σούπ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
100 γρ. κασέρι λαδοτύρι
Εκτέλεση
Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι, ρίχνουμε τις πιπεριές να μαλακώσουν, βάζουμε το κοτόπουλο
κομμένο σε κομματάκια, τα γυρνάμε όλα μαζί και προσθέτουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και τα λουκάνικα. Τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί και μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα τα αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το γάλα και το κασέρι, τα ανακατεύουμε να ενσωματωθούν και αφήνουμε το μείγμα λίγο να κρυώσει. Παίρνουμε μία κρέπα βάζουμε  μείγμα και την τυλὶγουμε ρολό. Την τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες. Αφού τις τυλίξουμε ὸλες βάζουμε επάνω σε κάθε κρέπα μία φέτες κασέρι και ψήνουμε  μέχρι να πάρει χρώμα το κασέρι. Σερβίρονται ζεστές με πράσινη σαλάτα.

Γλυκές κρέπες, με μπανάνα, αχλάδι, καραμέλα και νουτέλα (4 κρέπες )..

Υλικά για γλυκές κρέπες( 4 κρέπες )
4 κουτ. σούπ. ζάχαρη
4 -5  κουτ. σούπ. κρέμα γάλακτος
2 μπανάνες, 2 αχλάδια
νουτέλα 8  κουτ. σούπ.
Εκτέλεση
βάζουμε ένα τηγάνι  στο μάτι της κουζίνας να κάψει καλά. Ρίχνουμε μία μία  κουταλιά ζάχαρη ανακατεύοντας κυκλικά μέχρι να λιώσει όλη η ζάχαρη και να πάρει χρώμα καραμέλας. Προσοχή μην την κάψετε. Μόλις λιώσει η ζάχαρη και γίνει ρευστή, την βγάζουμε από το μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, βάζουμε και τη νουτέλα και ανακατεύουμε γρήγορα να ενσωματωθεί. Παίρνουμε τις κρέπες και μοιράζουμε το μίγμα. Στις δύο κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες τις ραντίζουμε με λίγο λικέρ και τις βάζουμε στις κρέπες. Τις διπλώνουμε στη μέση και πάλι διπλώνουμε να γίνει τρίγωνη, Το ίδιο κάνουμε και για τις κρέπες με αχλάδι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις