Δίπλες αλλά Μαρία

Σήμερα παιδιά ήθελα γλυκό σαν τρελή. Σκεφτόμουνα λοιπόν τι γλυκό να κάνω, να είναι εύκολο και γρήγορο.  Σκέφτηκα, σκέφτηκα  και ιδού,  "το μεγαλείο της δίπλας ". Με μέλι και καρύδια ή με σιρόπι σοκολάτας.  Τις βάφτισα αλλά Μαρία γιατί στις κλασικές δίπλες βάζουμε και αυγά, εγώ όμως δεν ήθελα να τις φορτώσω - έχουμε το τηγανητό να μην έχουμε και αυγά.

Υλικά για το φύλλο 

2 φλ. τζαγ. αλεύρι
2 κουτ. σούπας λάδι
1 κουτ. γλυκ. βούτυρο
1 κουτ. γλ. ζάχαρη
1 κου. γλ. μπέκιν
1 φλ. καφέ νερό
αλάτι
λάδι για το τηγάνι
Υλικά για το styiling
μέλι, καρύδια, κανέλα ή σιρόπι σοκολάτας για τους μερακλήδες

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το μισό αλεύρι, το λάδι,το αλάτι, τη ζάχαρη, το βούτυρο. το μπέκιν και το νερό. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε και προσθέτουμε σιγά, σιγά το υπόλοιπο αλεύρι. Έχουμε μία ζύμη σφιχτή. Την αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστεί και ανοίγουμε δύο φύλλα - όχι πολύ λεπτά. Τα κόβουμε σε λωρίδες και αφού κάψει το λάδι, με τη βοήθεια δύο πιρουνιών για να γίνουν γυριστές οι δίπλες, τις  τηγανίζουμε. Όταν χρυσίσουν τις βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για το περιττό λάδι και έπειτα τις τοποθετούμε σε μία πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω  μέλι, καρύδια, κανέλα  ή σιρόπι σοκολάτας.  ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις