Ρεβύθια με φρέσκια ντομάτα

Δευτέρα σήμερα και μετά το Αρνάκι της Κυριακής, μία Ρεβυθάδα είναι  ότι πρέπει.

Υλικά:
300 γρ. ρεβύθια ωμά
1 κρεμμύδι
1 ντομάτα
1 καυτερή πιπεριά προαιρετικά
1 φλυτζ. τζαγ. λάδι
αλάτι, πιπέρι
νερό

Προετοιμασία:
Βάζουμε τα ρεβύθια σε ένα μπολ, τα ξεπλένουμε 2-3 νερά, και μετά βάζουμε στο μπολ νερό και αλάτι και τα αφήνουμε να φουσκώσουν όλη τη νύκτα.

Εκτέλεση:
Το πρωί βάζουμε τα ρεβύθια στην κατσαρόλα με το νερό που τα μουσκέψαμε και τα ζεματάμε να αφρίσουν. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη ντομάτα το λάδι, την πιπεριά, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα ρεβύθια και βράζουμε, σε χαμηλή φωτιά, για 1 1/2 ώρα περίπου - μπορεί να χρειαστεί και περισσότερο. Όταν μαλακώσουν και αρχίσουν να χυλώνουν είναι έτοιμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις