Κοχλοί στιφάδο


Όσοι τρώνε τους κοχλιούς νομίζω ότι ο καλύτερος τρόπος  μαγειρέματος είναι στιφάδο. Γίνονται πιο νόστιμοι και αναδεικνύονται.

Προετοιμασία:
Είναι βέβαια λίγο μπελαλίδικο φαγητό, στην προετοιμασία του. Παίρνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε αλεύρι και ρίχνουμε μέσα τους κοχλιούς. Αυτό το κάνουμε για να βγάλουν όλη τη νύχτα τις ακαθαρσίες τους. Σημειωτέον πρέπει να είναι ζωντανοί και να μείνουν ζωντανοί μέχρι το μαγείρεμα. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι αλλά φροντίζουμε να υπάρχει ένα κενό για να παίρνουν αέρα. Προσοχή γιατί μπορεί να βγουν από την κατσαρόλα και να κάνουν βόλτα στην κουζίνα σας.

Υλικά:
1 κιλό περίπου κοχλιούς
4-5 κρεμμύδια
1 ντομάτα
1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
1-2 φυλλαράκια δάφνης
1 ξυλάκι κανέλα
1 φλυτζ. λάδι
1 φλυτζ. νερό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα ζεματάμε, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Βάζουμε σε ένα μπολ τους κοχλιούς και τους πλένουμε καλά να φύγει το αλεύρι. Τους βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα με νερό και τους ζεματάμε. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα γυρίζουμε για 2-3 λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε τους κοχλιούς και τους γυρίζουμε μαζί με τα κρεμμύδια. Σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα, την δάφνη και τη τριμμένη ντομάτα, τα γυρίζουμε λίγο, προσθέτουμε το νερό και τα αφήνουμε σκεπασμένα σε χαμηλή φωτιά να βράσουν. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις