Μπαγκέτα με χοντρό αλάτι

Καλημέρα, καλημέρα, η αλήθεια είναι, ότι έχω μέρες να αναρτήσω συνταγή. Σήμερα έκανα μπαγκέτα γιατί το απόγευμα θα έχω μία παρεούλα καλεσμένη και θα φτιάξω μεζεδάκια για μπύρα, ένα από αυτά θα είναι ειναι με την μπαγκέτα.

Υλικά:
25 γρ. μαγιά
1 κουτ. σούπ. κοφτή ζάχαρη
4 φλ. αλεύρι
1 φλυτζ. του καφέ νερό χλιαρό
1/2 φλυτζ. τσαγ. γάλα
1 κουτ. βούτρο μαλακό
αλάτι

Εκτέλεση:
Η μπαγκέτα δεν είναι δύσκολο ψωμί απλά θέλει περισσότερο ζύμωμα για να γίνει αφράτη. Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη το νερό και λίγο αλεύρι, αφήνουμε το μείγμα για δέκα λεπτά να ξεκουραστεί και έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε πρώτα το γάλα, προσθέτουμε λίγο αλεύρι το βούτυρο και ζυμώνουμε να ενωθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε και άλλο αλεύρι και το αλάτι ζυμώνουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, φροντίζουμε να έχουμε μία ζύμη σφιχτή. Αλευρώνουμε τον μπάγκο της κουζίνας και αρχίζουμε με την άκρη της παλάμης μας προς τον αντίχειρα να πλάθουμε το ζυμάρι. Πρέπει να πετύχουμε μία ζύμη σφιχτή αλλά ελαστική, ώστε όταν πλάσουμε το ψωμί να μην απλώσει αλλά να φουσκώσει προς τα πάνω. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί για τουλάχιστον 1 ώρα σε ζεστό μέρος. Πλάθουμε  τις μπαγκέτες, βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί, τοποθετούμε τις μπαγκέτες, τις αλείφουμε με λίγο λάδι και πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι. Τις αφήνουμε να διπλασιαστούν και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα. Εδώ εγώ τις έκανα λίγο ποιο φαρδιές γιατί θα τις χρησιμοποιήσω σαν βάσει πίτσας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις