Κασερόψωμα

Είναι ότι πρέπει για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο. Αλλά και για εμάς τους μεγάλους. Μία εύκολη λύση, για κολατσιό στη δουλειά.Γίνονται εύκολα και είναι πολύ νόστιμη.

Υλικά:

25 γρ. μαγιά
1 φλυτζ. γάλα
5 κουτ. βούτυρο
400 γρ. αλεύρι
αλάτι
2 κουτ. σούπ. ζἀχαρη
300-400 γρ. κασέρι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το
γάλα και λίγο από το αλεύρι, τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ενωθούν και να διαλυθεί η μαγιά, σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε τη μαγιά να ξεκουραστεί δεκαπέντε λεπτά περίπου.Έπειτα προσθέτουμε το βούτυρο και σιγά , σιγά, το αλεύρι, προς το τέλος προσθέτουμε και το αλάτι. Αφήνουμε το μείγμα να διπλασιαστεί, και τότε ανοίγουμε ένα φύλο. Στο μισό βάζουμε λίγο λάδι, το διπλώνουμε στη μέση, το ανοίγουμε πάλι φύλο ξαναβάζουμε,  λάδι, αναδιπλώνουμε και επαναλαμβάνουμε μία φορά ακόμη. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί δέκα λεπτά και ανοίγουμε ένα φύλο, πασπαλίζουμε με κασέρι όλο το φύλο και τυλίγουμε ρολό. Το κόβουμε σε κομμάτια πέντε εκατοστών περίπου και τα βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα, τα αλείφουμε, με λάδι. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά περίπου.




  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις