Σπιτικά λουκάνικα

Λουκάνικα φτιάχνω, κάθε χρόνο. Τα βάζω στην κατάψυξη και είναι ένα πρόχειρο γεύμα όταν δεν έχω χρόνο. Σήμερα θα σας δώσω την συνταγή,( όχι ότι είναι κανένα επτασφράγιστο μυστικό) για ένα γρήγορο και πεντανόστημο γεύμα, απλά δεν θα τα περάσετε στο έντερο και έτσι θα τα  μαγειρέψετε  αμέσως.

Υλικά:
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 κουτ. πιπέρι
1 κουτ. μπαχάρι
1 κουτ. κύμινο
2 κουτ. μείγμα για μπιφτέκια
1 κουτ. περίπου αλάτι ίσως και περισσότερο
δοκιμάστε και έπειτα προσθέστε
2-3 χούφτες νερό
1 κου. μπέκιν

Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε τον κιμά με όλα τα υλικά προσοχή στο αλάτι. Το νερό το προσθέτουμε λίγο λίγο όσο ζυμώνουμε. Φροντίζουμε να έχουμε μία αφράτη ζύμη αλλά και να στέκεται στο πλάσιμο. Τα αφήνουμε μία νύχτα στο ψυγείο ή και περισσότερο αν θέλετε για να ψηθεί ο κιμάς με τα μπαχαρικά. Εάν έχετε χρόνο και διάθεση μπορείτε να πάρετε περισσότερο κιμά και να τον περάσετε σε έντερο. Τα εντεράκια που παίρνουμε είναι χοιρινά και παστά. Τα βάζουμε σε νερό με ξύδι πριν τα χρησιμοποιήσουμε. Τα λουκάνικα μπορείτε να τα κάνετε και τηγανητά και ψητά. Σερβίρετε με ζεστή σαλάτα. Κέτσαπ, μουστάρδα,μαγιονέζα, ότι προτιμάται.
Εάν τα τηγανίσετε  τυλίξτε τα με λίγο αλεύρι.

Σχόλια

  1. Επειδή με ενδιαφέρει το θέμα σπιτικά λουκάνικα.. ο άντρας μου μετά από ένα βίντεο που είδε με το πως φτιάχνονται όλων των ειδών τα αλλαντικά, δεν θέλει να τρώει. Οπότε με σώζεις!! Μόνο να σε ρωτήσω.. το μείγμα για μπιφτέκια είναι μπαχαρικό? Το αλάτι που λες είναι κουταλάκι η κουτάλι?? Γιατί λες κάπου προσοχή στο αλάτι, είναι αρκετά αλατισμένα δηλαδή?? Καλή Κυριακή!! :)) (Του άρεσε η ιδέα του σπιτικού)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλησπέρα Ελεάνα, το μείγμα για μπιφτέκια είναι μπαχαρικό, το βρήκα στο σούπερ μάρκετ και μου άρεσε, όσο για το αλάτι 1 κουτ. γλυκού στο μισό κιλό κιμά και αυτό με προσοχή μπορώ να σου πω και λιγότερο,επειδή ο κιμάς ψήνεται με τα μπαχαρικά γίνεται ποιό αλμυρός όσο στέκεται. Ότι θέλεις μπορείς να με ρωτήσεις. Καλή επιτυχίθα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις