Καριόκες

Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές είχα σκεφτεί να φτιάξω καριόκες, το θεωρούσα όμως πολύ δύσκολο, δεν ξέρω γιατί αλλά μου φαινόταν βουνό, ή ότι θέλει ιδιαίτερη τεχνική. Τελικά αποδείχθηκε ότι οι φόβοι μου ήταν αβάσιμοι. Θα σας δώσω τη συνταγή για 15-20 κομμάτια, ανάλογα πόσο πάχος θα έχουν οι καριόκες, αν και  νομίζω ότι λεπτές είναι καλύτερες.

Υλικά:
250 γρ. κέικ ψημένο
125 γρ. κουβερτούρα
60 γρ. βούτυρο
1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ
2 κουτ. σούπ. ζάχαρη, 1 κουτ. νερό
1/2 κουτ. γλυκ. κανέλα
1 φλυτζ. καρύδια

Υλικά για την επικάλυψη:
125 γρ. κουβερτούρα
1 κουτ. γλυκ. μέλι
1 κουτ. γλυκ. βούτυρο

Εκτέλεση:
Το κέικ το έχουμε ετοιμάσει από την προηγούμενη ημέρα. Λιώνουμε σε μπεν μαρι την κουβερτούρα με το  βούτυρο. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε το κέικ και προσθέτουμε τα καρύδια τα οποία έχουμε τρίψει  στο μούλτι, βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά κουβερτούρα, λικέρ, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ενωθούν και εάν δούμε ότι είναι στεγνό προσθέτουμε και το σιρόπι που έχουμε ετοιμάσει ( 2 κουτ. ζάχαρη 1 νερό, βράζουμε πέντε λεπτά). Παίρνουμε μία λαδόκολλα αδειάζουμε το μείγμα και τυλίγουμε ρολό. Το αφήνουμε στο ψυγείο μία, δύο ώρες, και έπειτα το κόβουμε σε κομμάτια.
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το μέλι και το βούτυρο και βουτάμε τις καριόκες πρώτα από την μια πλευρά και μόλις παγώσει η κουβερτούρα, ξαναβουτάμε τις καριόκες και από την άλλη μεριά. Τις τυλίγουμε εάν θέλουμε σε αλουμινόχαρτο ή τις αφήνουμε γυμνές.


Σχόλια

  1. mairoyla syxaritiria akoma exo thn geysh ths kariokas poy mas kerases manolhs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε ευχαριστώ Μανώλη μου χαίρομαι όταν κάτι που φτιάχνω έχει επιτυχία

      Διαγραφή
  2. Δεν θα μπορούσα να μην αφήσω σχόλιο στις λατρεμένες μου καριόκες!!!!!!!!! Αυτή την εκδοχή με το κέικ δεν την ήξερα και ανυπομονώ να τη δοκιμάσω!
    Ανυπομονώ, βέβαια, και για τις χριστουγεννιάτικες λιχουδιές!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ για το σχόλιο σου, με το κέικ είναι καλύτερες γιατί είναι ποιο σφιχτό από το παντεσπάνι και απορροφά τα υλικά ποιο σωστά μπορείς να ξεχωρίσεις όλες τις γεύσεις των υλικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις