Κέικ σιροπιαστό

Κέικ σιροπιαστό με επικάλυψη  γλάσο σοκολάτας.

Υλικά:
250 γρ. βούτυρο
1&14 φλυτζ. ζάχαρη
1 φλυτζ. πορτοκάλι
3 αυγά
3&1/2 φλυτζ. αλεύρι
125 γρ. κουβερτούρα

Σιρόπι:
1&1/4 ζάχαρη
2&1/2 νερό
λίγο λεμόνι

Γλάσο:
200 γρ. κουβερτούρα
1 κουτ. γλυκ. μέλι
2 κουτ. γλυκ. βούτυρο

Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, τη βανίλια και βάζουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέκιν. Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την προσθέτουμε στο μείγμα. Βουτυρώνουμε μία φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα. Όσο ψήνεται το κέικ, ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζουμε για 15 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο, το σιροπιάζομαι. Το αφήνουμε να κρυώσει. Ετοιμάζουμε το γλάσο. Σε μπεν-
μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα με το μέλι και το βούτυρο, το αφήνουμε πέντε λεπτά να πέσει η θερμοκρασία του βρασμού, ξεφορμάρομαι το κέικ και ρίχνουμε επάνω το γλάσο. το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις