Κασεροκροκέτες

Ένας μεζές για μικρούς και μεγάλους.

Υλικά:
350 γρ. κασέρι
1 φλυτζ. του τσαγ. γάλα
οχι γεμάτο
3 αβγά
1/2 κουτ. γλυκ. μπέκιν
3 κουτ. σούπ. αλεύρι
φρυγανιά για το τύλιγμα
λάδι
1 κουτ. σούπ. σουσάμι

Εκτέλεση:
Τρίβουμε το κασέρι. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και δύο ή τρία διαφορετικά είδη κασέρι, αρκεί να υπάρχει και κάποιο που λιώνει και δεν είναι σκληρό, (γκούντα, έμενταλ,). Βάζουμε λοιπόν το τριμμένο κασέρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά( αβγά, γάλα μπέκιν, αλεύρι). Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και εάν δούμε ότι η ζύμη μας πλάθεται μπαλάκια είναι έτοιμη.
εάν είναι ρευστή προσθέτουμε λίγο αλεύρι και είναι σφιχτή γάλα. Πλάθουμε τα μπαλάκια, σε ένα πιάτο έχουμε τριμμένη φρυγανιά και το σουσάμι και τυλίγουμε τα μπαλάκια. Τα βάζουμε στο ψυγείο για καμιά ώρα και έπειτα τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να φύγει το πολύ λάδι και έπειτα σερβίρουμε. Δεν χρειάζονται πολύ τηγάνισμα, ένα δύο λεπτά το καθένα. Στο τηγάνι θα βάζετε λίγα λίγα. πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους και έτσι τηγανίζονται και ποιο γρήγορα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φριτέζα. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις