Kiss loren

Εδώ και αρκετά χρόνια είχα πάρει μία ταρτιέρα πυρέξ αλλά ποτέ δεν την είχα χρησιμοποιήσει για τάρτες. Δεν ξέρω αλλά πίστευα ότι δεν θα καταφέρω να φτιάξω τάρτες. Πρώτη φορά τη χρησιμοποίησα με την τάρτα σοκολάτας που σας έδωσα. Και σήμερα με την κiss loren, η οποία βέβαια είναι πανεύκολη γιατί την έφτιαξα με σφολιάτα. Η τεμπέλα νοικοκυρά! Η δοσολογίες όμως που χρησιμοποίησα ήταν ακριβώς αυτές που έπρεπε. 
Υλικά:
Τα 3/4 από ένα φύλλο σφολιάτας
250 γρ. κασέρι
150 γρ. κρέμα γάλακτος
1 φλυτσ. τσαγ. γάλα
2 αβγά
4-5 φέτες ζαμπόν
1 κουτ. σούπ. βούτυρο
πιπέρι

Εκτέλεση:
Βουτυρώνουμε ελαφρώς, την ταρτιέρα. Στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας και όσο περισσέψει το κρατάμε για άλλη χρήση. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 5-6 λεπτά το φύλλο. Αυτό το κάνουμε για να μην νοτίσει το φύλλο όταν προσθέσουμε τα υλικά. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το τριμμένο κασέρι, το ζαμπόν ψιλοκομμένο και λίγο πιπέρι. Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο, προσθέτουμε όλα τα υλικά και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά με μισή ώρα περίπου. 

Σχόλια

  1. Δεν έχω φτιάξει πότε και όλο το λέω. . Ζήτημα αν έχω φάει κιόλας δύο φορές. Την κρατάω γιατί μου άνοιξε η όρεξη πάλι, και δε θέλω και πολύ. . :)) Καλό Σαββατοκύριακο! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς την μου έλειψες ελπίζω να τελείωσες με το συμάζεμα στο καινούργιο σου σπίτι. Καλό σου απόγευμα και καλό Σαββατοκύριακο!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις