Ριζότο με σολομό και μοτσαρέλα

Σήμερα δεν ήξερα τι να μαγειρέψω στην κόρη μου  δεν είχα  και  πολ
ύ χρόνο και έτσι σκέφτηκα να τις κάνω ένα ριζότο. εύκολο, υγιεινό και όχι με ιδιαίτερη προετοιμασία.Έπρεπε όμως να γίνει και γευστικό. Σολομό είχα μοτσαρέλα επίσης είχα και έτσι τόλμησα να το μαγειρέψω. Βέβαια για το αποτέλεσμα δεν ήμουν και πολύ σίγουρη! Γιατί σκέφτηκα σολομός και μοτσαρέλα τι συνδυασμός θα βγει? Το αποτέλεσμα όμως με δικαίωσε, το πιάτο ήταν πεντανόστιμο. Σας το συνιστώ.
 Χρησιμοποίησα, άγριο ρύζι το οποίο θέλει μία προεργασία. Εσείς όμως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και καρολίνα, που βράζει  και ποιο γρήγορα.

Υλικά: ( 4 μερίδες)
1&1/2 ρύζι
1 κρεμμύδι
3 κουτ. σούπ. βούτυρο
1 μοτσαρέλα
1 συσκευασία σολομό
μαίδανό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Εάν χρησιμοποιήσετε άγριο ρύζι θα το μουσκέψετε δύο ώρες πριν σε χλιαρό νερό. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. προσθέτουμε το ρύζι και το γυρίζουμε να θωρακιστεί, για να μην μας λασπώσει. Το χύλωμα θα προέλθει από το άμυλο που έχει το ρύζι. Εν τω μεταξύ έχουμε ψιλοκόψει το κρεμμύδι και το προσθέτουμε και αυτό στο ρύζι. τα καβουρντίζουμε μαζί και μόλις δούμε ότι αρχίζει το κρεμμύδι να γίνεται διάφανο αρχίζουμε και προσθέτουμε ζεστό νερό, ( για να μην πέσει η θερμοκρασία του φαγητού). Συνάμα ανακατεύουμε συνεχώς για να βγαίνει το άμυλο και να χυλώνει. Στο απλό ρύζι η αναλογία νερού είναι ένα προς τρία, στο άγριο ρύζι είναι ένα προς πέντε. Μόλις βράσει το ρύζι και δούμε ότι χυλώνει προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη μοτσαρέλα σε κομματάκια. Ανακατεύουμε να λιώσει η μοτσαρέλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σολομό ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε ελαφρά να ενωθούν τα υλικά και σερβίρουμε αμέσως. Στολίζουμε με φρέσκο μαίδανό.

Σχόλια

  1. Υπέροχο ριζότο!Κι ο σολωμός μου αρέσει πολύ.Θα το δοκιμάσω σίγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εγώ πρώτη φορά το έκανα. Η τύχη του πρωτάρη. Αλλά πραγματικά βγήκε πολύ νόστιμο και γρήγορο. Ευχαριστώ που βλέπεις τη σελίδα μου. Καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις