Εύκολα ταρτάκια σοκολάτας

Μια γλυκιά καλημέρα σε όλους. Καλή εβδομάδα και καλό μήνα. Επέλεξα να αρχίσω την εβδομάδα, και τον μήνα με ένα γλυκάκι για να έρθουν όλα γλυκά αυτό το μήνα σε όλους μας. Ταρτάκια λοιπόν, εύκολα και νόστιμα.

Υλικά:( 12 ταρτάκια) 
Για τη βάση:
3 φλυτζ. τσαγ. τριμμένο μπισκότο
2 κουτ. σούπ. κακάο πικρό
120-130 γρ. βούτυρο
12 μεγάλα χαρτάκια για τρουφάκια

Υλικά για την κρέμα:
2 φλυτζ. τσαγ. γάλα
1/2 φλυτζ. τσαγ. κρέμα γάλακτος
 3-4 κουτ. σούπ. ζάχαρη
5 κουτ. γλυκ. κορν φλάουρ
1 αβγό
1 κουτ. σούπ. βούτυρο
2 βανίλιες

Για το στόλισμα:
φρέσκα φρούτα εποχής
Ρευστή καραμέλα, εάν θέλετε:
3 κουτ. σούπ. ζάχαρη
1 κουτ. σούπ. νερό
2-3 σταγόνες λεμόνι

Εκτέλεση:
Τρίβουμε το μπισκότο να γίνει σκόνη, προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε το μείγμα. Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε και αυτό στο μείγμα, ανακατεύουμε καλά να βραχεί όλο το μπισκότο. Παίρνουμε τα χαρτάκια τα βουτυρώνουμε και βάζουμε από μία γεμάτα κουταλιά μπισκότου. Το πατάμε με τα δάχτυλά μας να σχηματίσουμε ταρτάκι. Ψήνουμε για 7-10 λεπτά και μόλις κρυώσουν λίγο τα βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν. Ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την 1 & 1/2 φλυτζάνα γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Την μισή φλυτζάνα γάλα που έμεινε την κρατάμε για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει το γάλα το αποσύρουμε και προσθέτουμε το γάλα με το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε γρήγορα να μην σβολιάσει και ξαναβάζουμε στη φωτιά. Μόλις πήξει αποσύρουμε προσθέτουμε το αβγό, το βούτυρο και τις βανίλιες και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα. Βάζουμε την κρέμα στη φωτιά, τη βράζουμε για ένα λεπτό, αποσύρουμε τη βάζουμε σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη, η μεμβράνη να εφάπτεται με την κρέμα και τη ν αφήνουμε να κρυώσει. Ετοιμάζουμε την καραμέλα, σε ένα τηγανάκι βάζουμε τη ζάχαρη. το νερό και το λεμόνι και βράζουμε το σιρόπι. Μόλις αρχίσει να κιτρινίζει το αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Συναρμολόγηση:
Βγάζουμε τα ταρτάκια από το ψυγείο, βάζουμε σε κάθε ταρτάκι κρέμα στολίζουμε με φρουτάκια και ρίχνουμε λίγο σιρόπι επάνω στα φρούτα. Τα βάζουμε στο ψυγείο.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις