Φασολάκια (ζαργάνες)

Τώρα θα μου πείτε, φασολάκια δεν ξέρουμε να μαγειρεύουμε? Ε! Αυτό έλεγα και εγώ μέχρι τώρα. έλα όμως που είναι και οι καινούργιες νοικοκυρούλες που ακόμη και τα φασολάκια τις έρχονται βουνό! Μια από αυτές είναι και η κορούλα μου η αγαπημένη. Με παίρνει λοιπόν το πρωί τηλέφωνο και μου λέει. Μαμά φασολάκια δεν έχεις στο μπλοκ? Το έψαξα όλο και δεν τα βρήκα? Έτυχε λοιπόν να μαγειρεύω φασολάκια σήμερα και έτσι τα ανεβάζω.

Υλικά:
1 κιλό φασολάκια
1 κρεμμύδι μέτριο
1 ντομάτα μεγάλη
1 φλυτζ. τσαγ. λάδι
μαίδανό
2 πατάτες προαιρετικά
αλάτι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα φασολάκια. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες, την ντομάτα τριμμένη, τον μαίδανό, το λάδι, αλάτι και τις πατάτες εάν θέλετε κομμένες κυδωνάτες. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και μόλις αρχίσει να κοχλάζει το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά από το 9 στο 6 σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει για μία ώρα περίπου.  Εν τω μεταξύ το προσέχουμε κατά διαστήματα και εάν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο νερό. Στο τέλος πρέπει να μείνει μόνο με το λαδάκι του. Σερβίρουμε με τυρί, φέτα.

Σημείωση:
Εάν θέλουμε να αποθηκεύσουμε τα φασολάκια στην κατάψυξη. Τα καθαρίζουμε, τα πλένουμε και τα ζεματάμε ελαφρά. Τα στραγγίζουμε και μόλις κρυώσουν τα βάζουμε σε σακουλάκια και τα αποθηκεύουμε στη κατάψυξη. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις