Τρουφάκια καραμέλας με νουτέλα και φουντούκια

Όσο κρυώνει ο καιρός τόσο περισσότερο ζητάμε ένα γλυκάκι. Και περισσότερο αυτή την ευλογημένη σοκολάτα, αγαπημένη μικρών και μεγάλων. Γλυκάκι ήθελα και εγώ σήμερα αλλά κάτι εύκολο και γρήγορο και έτσι άνοιξα τα ντουλάπια και βρήκα τα υλικά που θα σύνθετα τα τρουφάκια μου. Το μόνο δύσκολο αν μπορώ να το εκφράσω έτσι είναι η καραμέλα, αλλά πάντα έχω ένα ζαχαρούχο καραμελωμένο για παν ενδεχόμενο.

Υλικά:
1 κουτί ζαχαρούχο
250 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. φουντούκια
4 γεμάτες κουτ. σούπ. νουτέλα
2 κουτ. σούπ. λικέρ
250 γρ. τρούφα για το τύλιγμα
λικέρ

Εκτέλεση:
Εάν δεν έχουμε καραμελωνένο ζαχαρούχο γίνεται πολύ εύκολα. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε νερό και μέσα τοποθετούμε το κουτάκι ζαχαρούχο, βράζουμε για 2 ώρες και το αφήνουμε να κρυώσει.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν-μαρί, θρυμματίζουμε στο μούλτι τα φουντούκια. Στο μπολ του μίξερ αδειάζουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και το αφήνουμε να αφρατέψει για περίπου δέκα λεπτά. Προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα και τη νουτέλα και χτυπάμε το μείγμα για πέντε λεπτά ακόμη. Αποσύρουμε τον κάδο και προσθέτουμε τα θρυμματισμένα φουντούκια, ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα για δεκαπέντε λεπτά στο ψυγείο και έπειτα πλάθουμε μπαλάκια. Βάζουμε την τρούφα σε ένα μπολ και σε ένα άλλο βάζουμε λικέρ. Βρέχουμε τα χέρια μας με το λικέρ και πλάθουμε τα τρουφάκια τα τυλίγουμε στην τρούφα και τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις