Καλαμαράκια κοκκινιστά με ούζο και συνοδευτικό πουρέ

Μία πρόταση για ένα φαγητό που μπορεί να σερβιριστεί και στο Κυριακάτικο τραπέζι, για να ξεφύγουμε λίγο από το κρέας. Εύκολο φαγητό δίχως ιδιαίτερο κόπο.

Υλικά (4 μερίδες)
1 κιλό καλαμαράκια
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 πράσινη πιπεριά κέρατο
λίγο καυτερή πιπεριά
1/2 φλυτζ. τσαγ. λάδι
2 κουτ. σούπ. ούζο
4-5 κουτ. σούπ. σάλτσα ντομάτα
πουμαρό, εάν δεν έχετε δική σας σάλτσα
αλάτι, πιπέρι

Μικρό μυστικό:
Για να είναι τα καλαμαράκια μας μαλακά, τα βάζουμε σε μία γαβάθα με κρύο νερό και σόδα του φαγητού, περίπου μία κουταλιά σούπας για ένα κιλό καλαμαράκια. Τα αφήνουμε μία δύο ώρες, τα ξεπλένουμε πολύ καλά και έπειτα τα μαγειρεύουμε. Το ίδιο κάνουμε και για τα τηγανητά  καλαμαράκια. Για να είναι στεγνά αφού τα ξεπλύνουμε και τα στραγγίσουμε τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να πάρει όλοι την υγρασία και έπειτα τα αλευρώνουμε, σε μια σακούλα και τα αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο, τα αλατίζουμε αφού τα βγάλουμε από το τηγάνι.

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια και βγάζουμε τη λεπτή φλούδα. Τα κόβουμε σε ροδέλες και τα ξεπλένουμε πολύ καλά. Τα αφήνουμε στη σόδα με το νερό τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Το σοτάρουμε ελαφρά  προσθέτουμε την πιπεριά και το σκόρδο. Τα αφήνουμε να σοταριστούν όλα μαζί και βάζουμε τα καλαμαράκια. Μόλις αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα τα σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε το φαγητό μας δύο τρία λεπτά να μαγειρευτή και να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας μία φλυτζάνα νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 7 και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράση. Μόλις τελειώσει το νερό το φαγητό μας είναι έτοιμο. Σερβίρουμε με πουρέ σπιτικό.

Μία συμβουλή για τον πουρέ:
Για να έχουμε σωστό πουρέ. Βράζουμε πολύ καλά τις πατάτες σε σημείο να λιώνουν. Τις στραγγίζουμε τις πατάμε με το εργαλείο του πουρέ και συνεχίζουμε το μαγείρεμα στην κατσαρόλα όχι στο μούλτι γιατί απελευθερώνεται το άμυλο και έχουμε ένα πουρέ λάστιχο. Ενώ στην κατσαρόλα μπορούμε να επιτύχουμε ένα λείο μείγμα αλλά όχι λάστιχο....
..

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις