Τσιζ μπέργκερ με αφράτα σπιτικά ψωμάκια

Μπέργκεν σας έχω δώσει και άλλη φορά.  Ήταν όμως ποιο μαμαδίστικα. Αυτά τα μπέργκεν που θα αναρτήσω σήμερα τείνουν στο ποιο επαγγελματικό. Βέβαια και τα ψωμάκια των μπέργκεν είναι πολύ αφράτα ακόμη και την επόμενη ημέρα. Αλλά μόνο που είναι από τα χεράκια μας και γνωρίζουμε τι υλικά χρησιμοποιούμε δίχως προσμίξεις είναι αρκετό.


Υλικά για τα ψωμάκια:
Η ζύμη για τα ψωμάκια είναι η ίδια των
λαχματζούν. Γίνονται έξη ψωμάκια.

Υλικά για τα μπέργκεν: (6 μπέργκεν)
600 γρ. κιμά με λιπάκι
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ντομάτα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
2 κουτ. σούπ. λάδι
1 κουτ. σούπ. βούτυρο
6 φέτες κασέρι

Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και γυρίζουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει και να γυαλίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και απλά ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και απαλές κινήσεις να ενωθούν τα υλικά. Δεν θέλουν ζύμωμα όπως τα κεφτεδάκια. Τα αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι το αλείφουμε με το βούτυρο και βάζουμε τα μπιφτέκια να τα θωρακίσουμε και από τις δύο πλευρές. Η διαδικασία αυτή δεν χρειάζεται πάνω από δύο λεπτά, γιατί δεν θέλουμε να ψήσουμε τα μπέργκεν στο τηγάνι απλά να τα θωρακίσουμε. Ανάβουμε το φούρνο στο γκριλ με αέρα και ψήνουμε τα μπέργκεν για δέκα λεπτά. Πριν τα βγάλουμε από το φούρνο βάζουμε σε κάθε μπέργκερ από μία φέτα κασέρι. Δεν θέλουμε να λιώσει απλά να ζεσταθεί και να μαλακώσει.
Για το σερβίρισμα:
Μαρούλι, ντομάτα, μαγιονέζα, κέτσαπ και πατατούλες τηγανητές.
Πατάτες:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες αρκετά λεπτές, όχι τσιπς. Τις πλένουμε δύο, τρεις φορές να φύγει το άμυλο, τις στεγνώνουμε, τις αλατίζουμε και τις αλευρώνουμε ελαφρά. Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρουμε.
Σημείωση:
Εάν θέλουμε τα ψωμάκια μας να είναι μαλακά. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα βάζουμε σε ένα σακουλάκι τροφίμων, και τα αφήνουμε να κρυώσουν.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις