Τούρτα σοκολατίνα

Και φυσικά δεν θα μπορούσα να απογοητεύσω τους λάτρεις της σοκολάτας. Μία τούρτα όλο σοκολάτα άλλα όχι βαριά. Τρώγεται πανεύκολα απόδειξη ότι δεν έμεινε ούτε ψίχουλο και μάλιστα την ίδια ημέρα.

Υλικά (για ένα ταψάκι 27 εκ.)
Παντεσπάνι:
3 αβγά
3/4 φλυτζ. τσαγ. ζάχαρη
2 γεμάτες κουταλιές κακάο
1&1/2 φλυτζ. τσαγ. αλεύρι

Σιρόπι:
1 κουτ. σούπ. ζάχαρη
100 γρ. κουβερτούρα
1 κουτ. σούπ. λικέρ

Κρέμα:
3 με 3.5 φλυτζ. τσαγ. γάλα
3 κουτ. σούπ αλεύρι
1 κουτ. σούπ. κάστερ πάουντερ
1 αβγό
4-5 κουτ. σούπ. ζάχαρη
1 κουτ. σούπ. βούτυρο
2 κουβερτούρες (250 γρ.)

Για το γαρνίρισμα:
νιφάδες κουβερτούρας

Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το κακάο  και συνεχίζουμε το χτύπημα. Μόλις ενσωματωθεί το κακάο με τα αβγά, ρίχνουμε το αλεύρι. Αφήνουμε το μίξερ να κάνει ένα γύρω και βγάζουμε τον κάδο. Ανακατεύουμε το μείγμα με μία σπάτουλα, απαλά από κάτω προς τα επάνω. Στο ταψάκι βάζουμε μία λαδόκολλα και ψήνουμε το παντεσπάνι για δέκα πέντε λεπτά. Ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει επάνω σε σχάρα. Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής όπως σας ανέφερα και στην τούρτα αμυγδάλου. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο να κρυώσει και λιώνουμε τις κουβερτούρες σε μπεν μαρί. Μόλις πέσει η θερμοκρασία της σοκολάτας βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και ενσωματώνουμε την σοκολάτα. Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό. Μόλις το αφήνουμε να βράσει τρία λεπτά, το αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα να λιώσει η σοκολάτα και έτσι να έχουμε ένα σιρόπι σοκολάτας. Στο τέλος, προσθέτουμε και το λικέρ.

Συναρμολόγηση:
Κόβουμε το παντεσπάνι σε δύο κομμάτια. Τοποθετούμε τη βάση σε μία πιατέλα και με ένα πινέλο ταμπονάρουμε καλά το παντεσπάνι με το σιρόπι σοκολάτας. Βάζουμε κρέμα ζαχαροπλαστικής, επανωτίζουμαι με το άλλο κομμάτι παντεσπάνι σιροπιάζουμε και τυλίγουμε όλοι την τούρτα με την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Τελειώνουμε με τις νιφάδες κουβερτούρας, σε όλη την τούρτα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις