Ψάρι πλακί στο φούρνο

Νόστιμο φαγητό εύκολο, αλλά νομίζω παρεξηγημένο. Ίσως γιατί ορισμένη πιστεύουν ότι είναι λίγο βαρύ.  Το κατά πόσο όμως είναι βαρύ ή ελαφρύ ένα φαγητό, πολλές φορές εξαρτάται από το μαγείρεμα και τα υλικά. Σε κάθε φαγητό τα υλικά μας πρέπει να είναι προσεγμένα και να δένουν μεταξύ τους και το κυριότερο να είναι μαγειρεμένα με το ευλογημένο λαδάκι μας. Τότε το φαγητό μας θα είναι και νόστιμο και ελαφρύ. Για το πλακί καλό είναι τα ψάρια που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι μεγάλα για να ψηθούν ομοιόμορφα με τα υπόλοιπα υλικά.

Υλικά ( 4 άτομα)
2 μεγάλα ψάρια
3 μέτριες πατάτες
3 μέτρα κρεμμύδια
3 ντομάτες
1/2 ματσάκι μαίδανό
4-5 φέτες λεμόνι
2 καρότα
3-4 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, λάδι 1/2 φλυτζ. τσαγ.

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι, το σκίζουμε σε δύο τρεις μεριές και το αλατίζουμε. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες, καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε ροδέλες, καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε μπαστουνάκια. ψιλοκόβουμε το μαίδανό και τρίβουμε τις δύο ντομάτες.  Βάζουμε τα ψάρια σε ένα ταψί. Προσθέτουμε τις πατάτες τα καρότα, τα κρεμμύδια, τις τριμμένες ντομάτες και  τον μαίδανό. Την ντομάτα που κρατήσαμε την κόβουμε ροδέλες και την βάζουμε επάνω στα ψάρια μας, προσθέτουμε και τις φέτες το λεμόνι. Περιχύνουμε το φαγητό μας με το λάδι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα και έπειτα άλλη μισή ώρα στους 250. Νερό δεν χρησιμοποιούμαι γιατί αρκεί αυτό που βγάζουν τα λαχανικά μας.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις