Τούρτα αμυγδάλου, με καραμελωμένα αμύγδαλα

Για όσους προτιμούν τις λευκές τούρτες, η αμυγδάλου είναι η Βασίλισσα. Έχει ένα βαθμό δυσκολίας μόνο στα καραμελωμένα αμύγδαλα, αλλά αυτά μπορείτε να τα αγοράσετε από ένα κατάστημα ξηρών καρπών. Κατά τα άλλα τα υλικά είναι απλά. Βέβαια εάν δεν έχετε χρόνο μπορείτε να βρείτε και όλα τα υλικά στο σούπερ μάρκετ. Από το παντεσπάνι μέχρι και την κρέμα ζαχαροπλαστικής και έτσι η ζωή σας γίνεται ευκολότερη. Εδώ εγώ τα ετοίμασα όλα μόνη μου.  Handmade όπως λέμε.

Υλικά για το παντεσπάνι (φόρμα 34Χ12)
3 αβγά
3/4 φλυτζ. τσαγ. ζάχαρη
1&1/2 φλυτζ. τσαγ. αλεύρι
1 κουτ. γλυκ. μπέκιν
1 βανίλια

Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν περίπου πέντε λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν και τη βανίλια και αφήνουμε το μίξερ να κάνει ένα γύρω, δεν τα χτυπάμε πολύ στο μίξερ για να μην πέσουν τα αβγά και δεν φουσκώσει το παντεσπάνι. Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ανακατεύουμε ελαφρά με τη σπάτουλα να ανακατευτεί το αλεύρι. Βάζουμε μία λαδόκολλα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για δέκα πέντε λεπτά. Βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο και το αφήνουμε επάνω σε μία σχάρα να κρυώσει, καλό είναι να έχουμε ετοιμάσει το παντεσπάνι από την προηγούμενη αλλά και όλα τα υπόλοιπα υλικά που απαιτούνται για την τούρτα μας, έτσι θα είναι ποιο εύκολη η συναρμολόγηση την επόμενη ημέρα όταν θα είναι κρύα όλα τα υλικά.
Σιρόπι για το παντεσπάνι:
4 κουτ. σούπ. ζάχαρη
1/2 φλυτζ. τσαγ. νερό
1 κουτ. σούπ. λικέρ
Εκτέλεσει:
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη πέντε λεπτά, αποσύρουμε και προσθέτουμε το λικέρ. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Υλικά για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
3 με 3,5 φλυτζ. γάλα
3 κουτ. σούπ. αλεύρι
1 κουτ. σούπ. κάστερ πάουντερ
5-6 κουτ. σούπ. ζάχαρη ανάλογα
πόσο γλυκιά θέλετε την κρέμα
1 βανίλια
1 αβγό
1 κουτ. σούπ. φρέσκο βούτυρο
1/2 φλυτζ. σαντιγί


Εκτέλεση:
Βάζουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα να βράσει, όχι πολύ, μόλις δούμε τους πρώτους καπνούς το αποσύρουμε. Έχουμε βάλει σε ένα μπολ το αλεύρι, το κάστερ και τη ζάχαρη. Αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά, σιγά το γάλα και να ανακατεύουμε μην κρέμα με το σύρμα, προσθέτουμε το μισό περίπου γάλα και ρίχνουμε το μείγμα στο υπόλοιπο γάλα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε γρήγορα να ενσωματωθούν και αφήνουμε την κρέμα μας πήξει επάνω στη φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς να μην κολλήσει. Μόλις αρχίσει να παφλάζει να κάνει δηλαδή φούσκες αποσύρουμε προσθέτουμε  το αβγό, ανακατεύουμε γρήγορα να μην ψηθεί το αβγό, προσθέτουμε τη βανίλια και αφήνουμε την κρέμα να πάρει μία βράσει. Αποσύρουμε προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο. Παίρνουμε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα και την σκεπάζουμε με μεμβράνη η οποία εφάπτεται στην κρέμα για να μην φτιάξει φλούδα. Την βάζουμε στο ψυγείο και όταν κρυώσει, προσθέτουμε στην κρέμα τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά.

Συναρμολόγηση:
Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρία οριζόντια κομμάτια, Τοποθετούμε το πρώτο τμήμα σε μία πιατέλα. Παίρνουμε ένα πινέλο το βουτάμε στο σιρόπι και ταμπονάρουμε το παντεσπάνι. Στη συνέχεια βάζουμε κρέμα ζαχαροπλαστικής προσθέτουμε το επόμενο παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε πάλι με τον ίδιο τρόπο, βάζουμε κρέμα και κλείνουμε με το τελευταίο παντεσπάνι. Το σιροπιάζουμε και βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα επάνω και περιμετρικά στην τούρτα μας. Πασπαλίζουμε με τα καραμελωμένα και κοπανισμένα αμύγδαλα και εάν θέλουμε προσθέτουμε και ροζέτες από σαντιγί στο απάνω μέρος της τούρτας.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις