Βραχάκια με κουβερτούρα, δαμάσκηνα και καραμελωμένα αμύγδαλα

Καλά είναι τα παραδοσιακά γλυκά για τις γιορτές, αλλά και λίγη σοκολάτα δεν βλάπτει. Τη ποιο ωραίο λοιπόν από τα αγαπημένα βραχάκια, τα οποία έχουν παραμεριστεί λίγο. Εδώ βέβαια θα σας τα κάνω λίγο δύσκολα, γιατί πρώτα καραμελώνω τα αμύγδαλα με τη μέθοδο ξηρής καραμέλας και έπειτα όλα τα υπόλοιπα. Δεν είναι δύσκολο να κάνουμε καραμέλα απλά χρειάζεται λίγο προσοχή να μην κάψουμε την καραμέλα.

Υλικά για τα βραχάκια:
1 φλυτζ. τσαγ. αμύγδαλα
1 φλυτζ. τσαγ. δαμάσκηνα
250 γρ. κουβερτούρα
1&1/2 φλυτζ. τσαγ. ζάχαρη για
την καραμέλα

Ξερή καραμέλα:
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι πολύ καλά σε σημείο να αρχίσει να καπνίζει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά από το 9 στο 7 και αρχίζουμε και ρίχνουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη. Λιώνουμε πρώτα την πρώτη κουταλιά και έπειτα βάζουμε την επόμενη. Μόλις λιώσουμε όση ζάχαρη χρειαζόμαστε, προσθέτουμε και τους ξηρούς καρπούς που θέλουμε να καραμελώσουμε τα γυρίζουμε για δύο λεπτά με την καραμέλα και τα ρίχνουμε σε λαδόκολλα ελαφρά λαδωμένη και κρυώσουν και να σφίξει η καραμέλα.

Εκτέλεση :
Αφού έχουμε καραμελώσει τα αμύγδαλα και έχουν κρυώσει. λιώνουμε την κουβερτούρα σαν μπέν-μαρί. Κόβουμε τα δαμάσκηνα σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα σε κομμάτια και τα χονδροκόβουμε στο μούλτι. Προσθέτουμε όλα τα υλικά στη λιωμένη κουβερτούρα, ανακατεύουμε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και βγάζουμε κουταλιές από το μείγμα επάνω σε λαδόκολλα. τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο ή μπορούμε να τα αφήσουμε και γυμνά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις