Καβουρμάς με αβγά

Τώρα ορισμένη ίσως δεν γνωρίζουν τι είναι ο καβουρμάς. Όσοι όμως είναι από τη Θράκη ή τον  Έβρο σίγουρα γνωρίζουν. Αν και σήμερα υπάρχει στα σούπερ μάρκετ. Όσοι λοιπόν δεν γνωρίζουν είναι κατασκευασμένος συνήθως από δύο είδη κρέατος. Μοσχαρίσιο και χοιρινό ή Μοσχαρίσιο και αρνί. Αυτός που είναι με αρνί είναι ποιο μαλακός. Και συνήθως του εμπορίου είναι με χοιρινό και μοσχάρι. Η παρασκευή του είναι απλή και μπορούμε να τον κατασκευάσουμε και στο σπίτι. Άλλωστε τα παλιά χρόνια έβρισκαν τρόπους να συντηρούν το κρέας μια και δεν υπήρχαν ψυγεία.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα κρέατα κομμένα σε πολύ μικρά κομμάτια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να βράσουν δίχως νερό σε πολύ σιγανή φωτιά περίπου 3-4 ώρες. Όταν τελειώσει το βράσιμο αφήνουμε να κρυώσει λίγο το κρέας και έπειτα το τυλίγουμε ρολό και το βάζουμε στο ψυγείο, εάν αλατιστεί σωστά διατηρείται  αρκετό καιρό. Αυτά για εγκυκλοπαιδική μόρφωση.Τώρα στο φαγητό μας. Πανεύκολο και πολύ γρήγορο φαγητό. Τα υλικά απλά.

Υλικά ( 1 μερίδα)
1 φέτα καβουρμά περίπου 2 εκ. πλάτος
2 αβγά
αλάτι, πιπέρι εάν χρειαστεί
1 κουτ. σούπ. λάδι

Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και προσθέτουμε τον καβουρμά κομμένο σε μικρά κομμάτια. Τον αφήνουμε να βγάλει το λίπος του και να τηγανιστή ελαφρά. Προσθέτουμε τα αβγά και τα ανακατεύουμε με τον καβουρμά. Τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά και σερβίρουμε με σαλάτα ή ντομάτα.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις