Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016

Μερεντούλες με νουτέλα και λευκή σοκολάτα

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους. Επειδή σήμερα είμαι λίγο στεναχωρημένη που έφυγε το παλικάρι μου, είπα να γλυκάνω λίγο τη θλίψη μου, με ένα γλυκάκι και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει η σοκολάτα. Συγκεκριμένα η νουτέλα. Εύκολο γλυκάκι μπορώ να πω. Αρκεί να ακολουθήσετε τα βήματά μου για τη ζύμη. Θα σας δώσω μικρή ποσότητα ζύμης και εάν θέλετε μπορείτε να διπλασιάσετε τα υλικά. Δεν σας δίνω πόσα κομμάτια γίνονται, αυτό το αφήνω στη δική σας επιλογή να τα φτιάξετε όσο μικρά ή μεγάλα θέλετε.

Υλικά:
1 αβγό
1/2 φλυτζ. τσαγ. γάλα
1 κουτ. σούπ. βούτυρο
1 φακελάκι μαγιά
1 πρέζα αλάτι
2 κουτ. σούπ. ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο
αλεύρι 250 -300 γρ.
νουτέλα
150 γρ. λευκή σοκολάτα
1 αβγό για το άλειμα
άχνη  ζάχαρη


Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το αβγό, τη ζάχαρη και το αλάτι, τα χτυπάμε λίγο και προσθέτουμε το γάλα, τη μαγιά, το βούτυρο και σιγά σιγά το αλεύρι. Θέλουμε μία ζύμη ελαστική να μην κολλά στον πάγκο όταν την πλάθουμε. Αφού τη ζυμώσουμε την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.  αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ανοίγουμε ένα φύλλο. Έχουμε το βούτυρο σε μαλακό για να μπορούμε να το αλείψουμε επάνω στη ζύμη. Χωρίζουμε το βούτυρο σε τέσσερα ίσα κομμάτια. Παίρνουμε το πρώτη κομμάτι και αλείφουμε το μισό φύλλο που ανοίξαμε. επανωτίζουμε με το τμήμα του φύλλου που δεν έχει βούτυρο. Συνεχίζουμε, αλείφουμε πάλι το μισό φύλλο διπλώνουμε πάλι, βουτυρώνουμε πάλι το μισό φύλλο διπλώνουμε και αλείφουμε πάλι βούτυρο διπλώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο μισή ώρα να παγώσει το βούτυρο. Μετά από μισή ώρα, αλευρώνουμε τον πάγκο και ανοίγουμε πάλι ένα φύλλο λίγο λεπτό. Βάζουμε νουτέλα σε όλο το φύλλο και αφήνουμε ένα εκατοστό από τις δύο άκρες, κόβουμε την λευκή σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και τη σκορπίζουμε επάνω στη νουτέλα. Τυλίγουμε ρολό και κόβουμε ροδέλες περίπου πέντε εκατοστών. Φροντίζουμε να κλείσουμε με ζύμη την πλευρά που ακουμπά στο ταψί. Βάζουμε λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα και τοποθετούμε τις μερεντούλες μας. Αλείφουμε με αβγό. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα δέκα λεπτά από κάτω για να δώσουμε ώθηση στο ζυμάρι να φουσκώσει και έπειτα βάζουμε το φούρνο όλο στον
 αέρα, ψήνουμε περίπου μισή ώρα. Όταν τις βγάλουμε από το φούρνο πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου