Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016

Λιγκουίνι (κοινώς λαζανάκια) με σπανάκι, τόνο και ξερά σύκα

Ένα απλό γεύμα αλλά πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. για όσους βέβαια αγαπούν το σπανάκι. Και για να το κάνουμε ποιο πλούσιο προσθέτουμε τον τόνο. Τα σύκα είναι προαιρετικά, γιατί σε ορισμένους μπορεί να μην αρέσει σαν γεύση ο συνδυασμός γλυκό με αλμυρό. Λιγκουίνι είναι τα πλατιά μακαρόνια, η διαφορά είναι ότι περιέχουν αβγά, ενώ τα κλασικά μακαρόνια είναι σκέτα.

Υλικά ( για 2 μερίδες)
1/4 από το πακέτο λιγκουίνι
1 μικρό πράσο
2 χούφτες σπανάκι
1 τόνο
3 κουτ. σούπ. λάδι
1 κουτ. σούπ. βούτυρο
1 φλυτζ. τσαγ. τριμμένη ξερή μυζήθρα
ή κασέρι
αλάτι, πιπέρι
2 ξερά σύκα

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε το πράσο σε λεπτές ροδέλες. Μουσκεύουμε τα σύκα σε χλιαρό νερό μαζί με δύο κουτ. σούπας λικέρ. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό και αλάτι και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τα λαζανάκια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά το πράσο, προσθέτουμε το σπανάκι και μόλις βγάλει τα υγρά του βάζουμε το βούτυρο και τα σύκα κομμένα στη μέση. Τα γυρίζουμε όλα μαζί βάζουμε λίγο πιπέρι, αλάτι δεν βάζω γιατί θα προσθέσω τη μυζήθρα. Βάζουμε και τον τόνο, ανακατεύουμε. Μόλις βράσουν τα λαζάνια τα βάζουμε στο τηγάνι προσθέτουμε και 2 κουτάλες από το νερό που έβρασαν, τα αφήνουμε να πάρουν μία βράσει. Αποσύρουμε βάζουμε τη μυζήθρα ανακατεύουμε και σερβίρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου