Πράσα με πλιγούρι

Μετά την κόλαση του σουφλέ δίαιτα. Ένα απλό πιάτο, πολύ υγιεινό και με ελάχιστα υλικά.

Υλικά (4 μερίδες )
4-5 πράσα
1 φλυτζ. τσαγ. πλιγούρι
2 κουτ. σούπ. σάλτσα ντομάτας
1/2 φλυτζ. τσαγ. λάδι
αλάτι, πιπέρι
γλυκιά πάπρικα
3 φλυτζ. τσαγ. νερό
λεμόνι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα πράσα. Εν τω μεταξύ έχουμε μουλιάσει το πλιγούρι, σε χλιαρό νερό, για περίπου μια ώρα. Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες και τα ζεματάμε. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Βάζουμε στη κατσαρόλα το λάδι προσθέτουμε τα πράσα και τα γυρίζουμε λίγο. Προσθέτουμε το πλιγούρι και τη σάλτσα. Όταν γυρίζουμε τη σάλτσα στο λάδι βγάζει όλα τα αρώματα της και είναι ποιο νόστιμη. Τα αφήνουμε να καβουρντιστούν για 2-3 λεπτά. Βάζουμε το νερό ζεστό για να μην σταματήσουμε το βρασμό, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για μισή ώρα περίπου. Για το σερβίρισμα, εάν θέλουμε προσθέτουμε λεμόνι και γλυκιά πάπρικα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις