Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016

Αφράτα πολύσπορα κριτσίνια

Ένα σνακ για όλες τις ώρες. Τα συγκεκριμένα κριτσίνια είναι πολύ αφράτα αλλά και γευστικά. Μπορείτε να τα συνδυάσετε με διάφορες σος αλλά και με τυριά ή αλλαντικά για ένα κρασάκι.

Υλικά:
200 γραμ. βούτυρο χωριό με λάδι
3 φλυτζ. τσαγ. αλεύρι
2 φλυτζ. τσαγ. πίτουρο από
σιτάρι, σίκαλη, βρώμη
1 αβγό
1/4 φλυτζ. τσαγ. νερό
2-3 κουτ. γλυκ. ζάχαρη
1/2 κουτ. γλυκ. αλάτι
1 κουτ. γλυκ. μπέκιν
1/2 κουτ. γλυκ. σόδα μαγειρικής
2 φλυτζ. τσαγ. από σουσάμι, σίκαλη,
βρώμη, καρύδια και ψίχα από ηλιόσπορους

Εκτέλεση:
Τη ζύμη μπορούμε να τη δουλέψουμε στο χέρι ή στο μίξερ. Σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ, βάζουμε δύο φλυτζάνες αλεύρι και το βούτυρο. Δουλεύουμε το αλεύρι με το βούτυρο μέχρι να γίνει μία μπάλα και να ενωθούν τα δύο υλικά. Έπειτα προσθέτουμε, το αβγό, το νερό, το αλάτι, τα πίτουρα, το μπέκιν τη σόδα και σιγά σιγά το αλεύρι. Ζυμώνουμε μία ζύμη κανονική εύπλαστη. Τη βάζουμε σε μια μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για δέκα δεκαπέντε λεπτά. Σε ένα μπολ βάζουμε, το σουσάμι, τη σίκαλη, τη βρώμη τα τριμμένα καρύδια και την ψίχα από τους ηλιόσπορους. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθουμε μπαστουνάκια. Με ένα πινέλο τα βρέχουμε και τα τυλίγουμε στους σπόρους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170-180 βαθμ. για 40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου