Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016

Ρίζες σπανάκι σαλάτα με αβγό ποσέ

Ωραία σαλάτα, μια και το σπανάκι έχουν την τιμητική του αυτόν τον καιρό. Είναι λίγο μπελάς αλλά αξίζει τον κόπο. Άλλωστε όπως έχουμε πει και άλλες φορές δεν πετάμε τίποτα.

Υλικά:
Ρίζες σπανάκι
αλάτι, λεμόνι, λάδι
1 αβγό
τυρί τριμμένο

Εκτέλεση:
Αφού κόψουμε τα φύλλα από το σπανάκι, παίρνουμε τις ρίζες και με ένα μαχαίρι ξύνουμε λίγο στη βάση τους να φύγει το χώμα. Παίρνουμε ένα μπολ, βάζουμε νερό και λίγο ξύδι και τις αφήνουμε να βγάλουν το χώμα. Ξεπλένουμε τρεις,  τέσσερις, φορές και έπειτα τις βράζουμε για δέκα λεπτά. Τις στραγγίζουμε και είναι έτοιμες για τη σαλάτα. Ετοιμάζουμε το αβγό ποσέ. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε νερό με λίγο αλάτι να βράσει. Σπάμε το αβγό σε ένα μπολ και το ρίχνουμε προσεκτικά στο νερό. Σε μια πιατέλα βάζουμε τις ρίζες που έχουν στραγγίσει καλά, λίγο αλάτι, λεμόνι λάδι και στη μέση τοποθετούμε το αβγό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου