Αλμυρά καπ κέικ με μοτσαρέλα και επικάλυψη βουτυρόκρεμα με φιλαδέλφεια

Μέρες τώρα σκέφτομαι να φτιάξω αλμυρά κεκάκια και όλο το αναβάλω. Σήμερα ήλθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου και το αποφάσισα. Είχα φτιάξει  παλαιότερα αλμυρό κέικ αλλά μου βγήκε λίγο σκληρό, για αυτό τώρα σκέφτηκα να τα κάνω ατομικά. Και όντως είναι πολύ αφράτα.

Υλικά ( 10 κεκάκια)
2 αβγά,  1 φλυτζ. τσαγ. γάλα,  150 γρ. βούτυρο (λιωμένο 1/2 φλυτζ. τσαγ.)  1 φλυτζ. τσαγ. διάφορα κασέρια τριμμένα, 1 μοτσαρέλα άσπρη τριμμένη, 1 &1/2 φλυτζ. τσαγ αλεύρι φαριν απ, 3 φέτες μπέικον στρογγυλό, 5 φέτες σαλάμι αέρος τύπου Ουγγαρίας, 1 κουτ. γλυκ. βούτυρο, 2 κουτ. σούπ. τριμμένα καρύδια,    1&1/2 κουτ. του γλυκ. μπέκιν, 1 πρέζα αλάτι


Εκτέλεση:
Η εκτέλεση του είναι πολύ απλή δεν χρειάζεται μίξερ. Κόβουμε το μπέικον και το σαλάμι σε πολύ μικρά κομματάκια, βάζουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο να λιώσει και τα σοτάρουμε ελαφρά, τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Σε  ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αβγά με μία πρέζα αλάτι και τα χτυπάμε με το σύρμα για τα αβγά. Συνεχίζουμε και προσθέτουμε το βούτυρο, χτυπάμε ελαφρά, το γάλα, τα αλλαντικά, το κασέρι, τα καρύδια και στο τέλος το αλεύρι με το μπέκιν. Θα γίνει μία ζύμη λίγο ποιο σφιχτή από το κέικ. Βουτυρώνουμε ατομικά φορμάκια και βάζουμε στο καθένα από μία γεμάτη κουταλιά σούπας από το μείγμα, προσθέτουμε σε κάθε φορμάκι μία κουταλιά του γλυκού τριμμένη μοτσαρέλα και βάζουμε πάλι από πάνω μία κουταλιά σούπας από το μείγμα.  Ψήνουμε στους 200 βαθμούς με αέρα  δέκα λεπτά στη χαμηλή σχάρα και έπειτα αλλάζουμε τον αέρα σε όλο το φούρνο και ανεβάζουμε τα κεκάκια στη μεσαία σχάρα, τα ψήνουμε για άλλα είκοσι λεπτά.

Βουτυρόκρεμα:
3 κουτ. σούπ. βούτυρο, 250 γρ. φιλαδέλφεια.
Χτυπάμε λίγο το βούτυρο να αφρατέψει και έπειτα προσθέτουμε το φιλαδέλφεια. Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ και όταν κρυώσουν τα κεκάκια τα γαρνίρουμε με την κράμα. Πασπαλίζουμε  με τριμμένα καρύδια.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις