Σάββατο, 30 Απριλίου 2016

Τσιγεροσαρμάς

Ξέρω, ξέρω. Η ώρα ακατάλληλη. Όσοι μείνατε στο σπίτι, πιθανόν να είστε, στην κουζίνα και να μαγειρεύετε. Όσοι πάλι εκδράματε εις τας εξοχάς, πιθανόν να πίνετε το καφεδάκι σας και να ρεμβάζετε με καλή παρέα. Όπου και εάν είστε, καλά να περνάτε. Ας ετοιμάσουμε τον τσιγεροσαρμά μας. Φαγητό αγαπημένο και ποτέ δεν λείπη, από το Πασχαλινό μου τραπέζι.

Υλικά:
1 συκωταριά
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1/3 από το ματσάκι μαίδανό
1/3 από το ματσάκι τον άνιθο
5-10 φυλλαράκια δυόσμο
1/4 φλυτζ. τσαγ. ρύζι
αλάτι, πιπέρι
σκέπη για το τύλιγμα
1 αβγό

Εκτέλεση:
Κόβουμε σε κομμάτια την συκωταριά  και την ζεματάμε. Την ξεπλένουμε και την αφήνουμε να κρυώσει. Τα γλυκάδια δεν τα ζεματάμε, τα κόβουμε ψιλά κομματάκια και τα τσιγαρίζουμε να βγάλουν το λίπος τους στο οποίο θα σοτάρουμε την συκωταριά μας. Κόβουμε την συκωταριά σε πολύ μικρά κομματάκια. Παίρνουμε ένα τηγάνι το βάζουμε στη φωτιά να κάψει και τσιγαρίζουμε τα γλυκάδια. Μόλις βγάλουν το λίπος προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε ελαφρά. Συνεχίζουμε, βάζουμε τη συκωταριά και τη σοτάρουμε καλά, προσθέτουμε το ρύζι, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι ρίχνουμε 1&1/2 φλυτζ. τσαγ. νερό και αφήνουμε τη συκωταριά μας να βράσει μέχρι να τελειώσει το νερό. Την αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα την τυλίγουμε στη σκέπη την οποία έχουμε μέσα σε νερό για να ανοίξει. Το μέγεθος του τσιγεροσαρμά το αφήνω σε σας. Μπορούμε να ετοιμάσουμε έναν μεγάλο ή να φτιάξουμε ατομικούς τσιγεροσαρμάδες. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου μία ώρα.






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου