Τρίτη, 3 Μαΐου 2016

Κρέμα προφιτερόλ με ζαχαρούχο. Κρέμα πασπαρτού

Έχω δοκιμάσει πολλές κρέμες για προφιτερόλ. Σε όλες κάτι μου έλειπε. Μου έλειπε αυτή η βελούδινη υφή και η φρεσκάδα που έλειπε μέχρι την τελευταία κουταλιά. Με την συγκεκριμένη κρέμα, πέτυχα αυτά που ζητούσα. Δεν είναι όμως μία κρέμα μόνο για προφιτερόλ, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε τούρτες σε γλυκά ψυγείου αλλά και σαν μους. Είναι ελαφρά, βελούδινη, απαλή και όχι πολύ γλυκιά. Γενικά μία κρέμα τέλεια. Θα προσπαθήσω να την κάνω και λευκή, θα σας ενημερώσω.



Υλικά:
2&1/2 φλυτζ. τσαγ. γάλα
1 φλυτζ. τσαγ. κρέμα γάλακτος 2 κουτ. σούπ. κακάο
1 κουτ. γλυκ. καφέ στιγμής
1 κουτ. σούπ. μέλι
1 κουτί ζαχαρούχο
2 σοκολάτες γάλακτος 250 γρ.
1&1/2 σοκολάτα κουβερτούρα 200 γρ.
3 κουτ. σούπ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν, τις 2 φλυτζ. γάλα, τη μισή την κρατάμε για να αραιώσουμε το κορν φλάουρ τη μία φλυτζ.. κρέμα γάλακτος, το κακάο, το μέλι και τον καφέ. Μόλις δούμε ότι φουσκώνει το γάλα μας προσθέτουμε τις σοκολάτες να λιώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το κορν φλάουρ και το ζαχαρούχο. Αφήνουμε την κρέμα μας επάνω στη φωτιά να πήξει. ανακατεύουμε διαρκώς να μην κολλήσει. Μόλις πήξει την αλλάζουμε σκεύος, σκεπάζουμε, την κρέμα με μεμβράνη η οποία να εφάπτετε επάνω στην κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει. Εάν θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε για γλυκομπισκότο ψυγείου, μπορούμε να τη βάλουμε και ζεστή.    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου