Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016

Πένες του κηπουρού

Πένες του κηπουρού λοιπόν. Ένα εύκολο φαγητό, με πολλές βιταμίνες. το συγκεκριμένο μπορούμε να το ετοιμάσουμε από το προηγούμενο βράδυ και να το ψήσουμε την επόμενη ημέρα αν δεν έχουμε χρόνο. Και το κυριότερο δεν χρησιμοποιούμε πολλά σκεύη.

Υλικά (4 μερίδες)


1/2 πακέτο πένες
2 μέτριες πατάτες
2 μέτρια καρότα
2 πιπεριές πράσινες
1 πιπεριά Φλωρίνης
5-6 μανιτάρια
6-7 λιαστές ντομάτες
5 φέτες μπέικον
150 γρ. γραβιέρα
1 φλυτζ. τσαγ. μοτσαρέλα
κίτρινη τριμμένη
1 φλυτζ. τσαγ. γκούντα
1 ντομάτα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουτάκι νουνού
5 κουτ. σούπ. λάδι
1 ποτήρι του κρασιού νερό από τα
μακαρόνια
αλάτι, πιπέρι
μαίδανό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Βάζουμε νερό σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε τα μακαρόνια, τις πατάτες κομμένες σε κύβους και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες. Τα μακαρόνια τα θέλουμε λίγο αλ τέντε. Μόλις βράσουν τα υλικά μας, τα παίρνουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ. Κρατάμε ένα ποτηράκι ζωμό από τα μακαρόνια. Στην ίδια κατσαρόλα, βάζουμε λάδι και σοτάρουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το μπέικον. Τα προσθέτουμε στα μακαρόνια και ανακατεύουμε να πάνε τα υλικά σε όλα τα μακαρόνια. Κόβουμε τη γραβιέρα σε κυβάκια και την σκορπίζουμε στα μακαρόνια, προσθέτουμε το υπόλοιπο κασέρι, ανακατεύουμε, κόβουμε τη λιαστή ντομάτα και τη ντομάτα σε κυβάκια και τις σκορπίζουμε πάνω στα μακαρόνια. Στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα αδιάλυτο και το νερό. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μισή ώρα στους 250. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα δέκα λεπτά. Βγάζουμε το φαγητό μας από το φούρνο και το αφήνουμε για δέκα λεπτά σκεπασμένο να δέσει και έπειτα σερβίρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου