Τσουρέκι αυγόφετες, σκέτο ή με νουτέλα, φυστικοβούτυρο και σιρόπι φράουλας

Να και το γλυκάκι μας για σήμερα. Εύκολο, γρήγορο και οικονομικό. Μπορείτε να τις φάτε σκέτες με ζάχαρη όπως τις κλασικές αυγόφετες, να τις σιροπιάσετε, ή να τις κάνετε πυργάκι, με νουτέλα φυστικοβούτυρο, σιρόπι φράουλας και παγωτό. Υπερπαραγωγή και από θερμίδες άστα να πάνε. Είπαμε όμως από Δευτέρα δίαιτα. Ακόμη φοράμε πανωφόρια και ξεγελάμε, άντε να πιάσουν οι ζέστες να δούμε πως θα καλύψουμε τα κιλάκια μας.

Υλικά:
6 φέτες τσουρέκι
1 αυγό
1/2 φλυ. τσαγ. γάλα
λάδι για το τηγάνι

Για το σιρόπι:
5 κουτ. σούπ. ζάχαρη
1/2 φλυτζ. τσαγ. νερό
λίγες σταγόνες λεμόνι

Σιρόπι φράουλας:
2 φλυτζ. τσαγ. φράουλες κομμένες
4 κουτ. σούπ. ζάχαρη
3-4 σταγόνες λεμόνι

Εκτέλεση σιρόπι φράουλας:
Κόβουμε τις φράουλες σε πολύ μικρά κομματάκια. Τις βάζουμε σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το λεμόνι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για πέντε λεπτά. Αν θέλουμε τις πολτοποιούμε.

Εκτέλεση για τις αυγόφετες:
Βάζουμε το λάδι να κάψει. Χτυπάμε ένα αυγό με το γάλα. Βουτάμε την κάθε φέτα στο αυγό με το γάλα και τις τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές. Τις βάζουμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί. Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη το νερό και το λεμόνι. Μόλις αρχίσει να βράζει βάζουμε στο σιρόπι και τις φέτες. Τις αφήνουμε στο σιρόπι για 3-4 λεπτά. τις γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές να πάρουν αρκετό σιρόπι. Σερβίρουμε αμέσως. για τα πυργάκια έχουμε ανακατέψει μία κουταλιά σούπας φυστικοβούτυρο και μία κουταλιά σούπας νουτέλα. Βάζουμε μία φέτα στο πιάτο την αλείφουμε με το μείγμα προσθέτουμε μία άλλη φέτα από πάνω και προσθέτουμε το σιρόπι, φράουλας και παγωτό.




 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις