Κυριακή, 22 Μαΐου 2016

Στήθος κοτόπουλο γεμιστό με σπανάκι, φέτα και φουντούκια

Ένα διαφορετικό φαγητό σήμερα. Λίγο λάιτ, λίγο γκουρμέ, αλλά νόστιμο. Τώρα για το αν είναι εύκολο? Εξαρτάται πως θα το πάρετε. Δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω δύσκολο, απλά έχει λίγο διαδικασία, στην προετοιμασία, κατά τα άλλα δεν έχει κάποια δυσκολία.

Υλικά ( για 2 άτομα)
1 στηθάκι κοτόπουλο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
250 γρ. σπανάκι
100 γρ. φέτα
αλάτι, πιπέρι
1 κουτ. σούπ. φουντούκια
2 κουτ. σούπ. βούτυρο
2 κουτ. σούπ. λάδι
1 φλυτζ. του καφέ σταφίδες ξανθές

Σος:
2 κουτ. σούπ. μουστάρδα
1 κουτ. σούπ. βαλσάμικο
2 κουτ. σούπ. λάδι
1 κουτ. γλυκ. πάπρικα καυτερή
1 κουτ. γλυκ. παπρικα γλυκιά

Για την κρούστα:
2 κουτ. σούπ. φρυγανιά
3 κουτ. σούπ. φουντούκια αλεσμένα

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Το στραγγίζουμε πολύ καλά. Σε ένα τηγάνι, βάζουμε τις 2 κουτ. λάδι, ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και το σοτάρουμε ελαφρά. Κόβουμε το σπανάκι και το προσθέτουμε να σοταριστεί μαζί με το κρεμμύδι. Το θέλουμε λίγο ζωντανό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το φουντούκι τριμμένο, τη φέτα τις σταφίδες, αλάτι και πιπέρι. Χωρίζουμε το στήθος κοτόπουλο στα δύο. Παίρνουμε το ένα κομμάτι και το ανοίγουμε ώστε να δημιουργήσουμε μια τσέπη. Ετοιμάζουμε τη σος. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και αλείφουμε εσωτερικά το κοτόπουλο. Βάζουμε και το μείγμα με το σπανάκι και κλείνουμε με οδοντογλυφίδα. Αλείφουμε όλο το στηθάκι με τη σος, αλατίζουμε και το τυλίγουμε στο μείγμα με τη φρυγανιά και το φουντούκι. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, δεν το καίμε και σοτάρουμε το κοτόπουλο. Τα βάζουμε σε ένα πυρέξ και  ψήνουμε  τρία τέταρτα στους 200 βαθμούς  μισή ώρα σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και ένα τέταρτο ανοιχτό.  Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε δέκα λεπτά να πέσει η θερμοκρασία του, έπειτα το κόβουμε φέτες και το σερβίρουμε με πουρέ και πράσινη σαλάτα.





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου