Ντοματοκεφτέδες με δροσερή Πατατοσαλάτα και σος γιαουρτιοὐ

Καλησπέρα στην όμορφη παρεούλα μας. Η ζεστούλα άρχισε, καλοκαιράκι. Εάν βέβαια έμενε σε αυτές τις θερμοκρασίες θα ήμασταν πολύ ευτιχισμένοι όσοι μένουμε εντός των τοιχών, Βέβαια μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας παράδεισο στο μπαλκόνι μας και να απολαύσουμε τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια με δροσερή μπιρίτσα και ένα απλό και εύκολο μεζέ. Για σήμερα σας έχω πανεύκολους ντοματοκεφτέδες, με μια δροσερή πατατοσαλάτα με σος γιαουρτιού και πράσινη σαλάτα.

Υλικά:
1 μεγάκη ντομάτα
τυρί φέτα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
3 λιαστές ντομάτες
μαίδανό
2-3 κουτ. σούπ. αλεύρι
μαίδανό
αλεύρι για το πανάρισμα

Πατατοσαλάτα:
2-3 πατάτες
κρεμμυδάκι φρέσκο
πράσινη σαλάτα διάφορα

Σος:
2 κουτ. σούπ. γιαούρτι
1 κουτ. σούπ. βαλσάμ. με πορτοκάλι
1 κουτ. σούπ. μουστάρδα
3 κουτ. σούπ. λάδι

Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζουμε την ντομάτα και βγάζουμε τα πολλά υγρά και τους σπόρους. Την κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια. Προσθέτουμε ψιλοκομμένες τις λιαστές, ντομάτες τον μαίδανό, το κρεμμυδάκι, τη φέτα, το πιπέρι και το αλεύρι, αλάτι μπορεί να μην χρειαστεί εάν το τυρί είναι αλμυρό. Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι πανάρουμε τους ντοματοκεφτέδες σε αλεύρι ( για κάθε ντοματοκεφτέ μία κουτ. σούπ.) και τους τηγανίζουμε.
Βράζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια, προσθέτουμε την πράσινη σαλάτα και το κρεμμύδι. Πριν σερβίρουμε ρίχνουμε τη σος και σερβίρουμε μαζί με τους ντοματοκεφτέδες.








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις