Παστίτσιο με μελιτζάνα

Μμμμ! Τέλειο φαγητό. Τώρα που ψήθηκε, σκέφτομαι πόσο ωραία υλικά μας δίνει η γη μας. αρκεί να τα συνδυάζουμε σωστά και να έχουμε και λίγο φαντασία. Πολλές φορές χρησιμοποιούμε υλικά που πιστεύουμε ότι θα δέσουν μεταξύ τους αλλά όταν τα δοκιμάζουμε είναι αποτυχημένα. Ο συνδυασμός όμως, μακαρόνια, μελιτζάνα και μπεσαμέλ είναι φανταστικός. Το συγκεκριμένο φαγητό το έκανα νηστίσιμο. Τη μπεσαμέλ την έκανα με ζωμό λαχανικών. Εάν όμως θέλετε μπορείτε να βάλετε τυρί στα μακαρόνια και την μπεσαμέλ να την φτιάξετε με γάλα και αβγό. Το ωραίο είναι ότι έφαγαν και νόμιζαν ότι είναι κιμάς. Αφήστε τους να το πιστεύουν, εμείς γελάμε.

Υλικά:
1/2 πακέτο πένες
2 μέτριες μελιτζάνες
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φρέσκο σκόρδο
3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
μαίδανό
μία πρέζα κανέλα
1 κοφτό κουτ. γλυκ. ζάχαρη
αλάτι λίγο, πιπέρι
φρυγανιά
3 κουτ. σούπ. λάδι

Μπεσαμέλ:
1 φλυτζ. καφέ λάδι
5 κ.σ. αλεύρι
1 κουτ. σούπ. κόρν φλάουρ
1&1/2 ποτήρι νερό
1 φρέσκο ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια. Κόβουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο σε μικρές ροδέλες. Βάζουμε το τηγάνι
με το λάδι στη φωτιά και μόλις καψει βάζουμε τις μελιτζάνες να μαλακώσουν. Μόλις αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Τα γυρίζουμε όλα μαζί για πέντε λεπτά και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, την κανέλα, τη ζάχαρη, πιπέρι και λίγο αλάτι. τα αφήνουμε να βράσουν και να μείνει μόνο το λάδι. Στο τέλος προσθέτουμε και τον μαίδανό. Βράζουμε τα μακαρόνια αλ-τέντε και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ με τρυπητή κουτάλα, Παίρνουμε λίγο λάδι από τη σάλτσα μας και το προσθέτουμε στα μακαρόνια. Ανακατεύουμε τα μακαρόνια να πάει το λάδι σε όλα τα ζυμαρικά. Εάν θέλετε σε αυτό το σημείο μπορείτε να τρίψετε και φέτα στα μακαρόνια. Βάζετε τη σάλτσα πάνω από τα μακαρόνια. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι να κάψει. Προσθέτουμε το αλεύρι με το κόρν φλάουρ και τα καβουρντίζουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό ζεστό και διαλύουμε το ζωμό. Τον προσθέτουμε στο αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα επάνω στη φωτιά να μην σβολιάσει. Τη μπεσαμέλ την κάνουμε λίγο σφιχτή, επειδή δεν χρησιμοποιούμε γάλα και αβγό για να σφίξει. Προσθέτουμε και τη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με φρυγανιά. Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 200 βαθμ για 3/4 της ώρας αφήνουμε το φαγητό μας να κρυώσει περίπου δεκαπέντε λεπτά και μετά σερβίρουμε.








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις