Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Πίτσα με παστουρμά

Καλημέρα σε όλους. Ναι ναι μη γελάτε, πίτσα με παστουρμά. Μια ιδιαίτερη γεύση αρκεί να μην το παρακάνουμε και διατηρούμε τις ισορροπίες στα υλικά μας. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα ζαμπόν για την πίτσα αλλά είχα παστουρμά στην κατάψυξη και σκέφτηκα να τον χρησιμοποιήσω. Ήθελα όμως και μια ζύμη αφράτη και τραγανή για αυτό και ετοίμασα τη ζύμη για τα πείνιρλί. Θα σας δώσω τη μισή δόση τις ζύμης, η οποία είναι αρκετή για το ταψί του φούρνου και μια μικρή ακόμη πίτσα. Δεν θέλουμε πολύ ζυμάρι. Τη βάση μας τη θέλουμε λεπτή.

Υλικά για τη ζύμη:
300 γρ. αλεύρη
1/2 φλυτζ. τσαγ. γάλα
1 φακελάκι μαγιά
2 αυγά
2&1/2 κ. σ. βούτυρο
αλάτι

Για τη γέμιση:
350 γρ. διάφορα κασέρια τριμμένα
κατά προτίμηση γλυκά
10-12 φέτες παστουρμά
10 κ.σ. σάλτσα ντομάτας

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τη ζύμη μας ζυμώνοντας όλα τα υλικά μαζί και την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. Ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη ή με το χέρι. Βάζουμε λαδόκολλα στην λαμαρίνα του φούρνου και βάζουμε τη ζύμη μας. Την στρώνουμε με τα χέρια φροντίζοντας να είναι λεπτή στο κέντρο και ποιο γεμάτη στις άκρες για να φουσκώσει και να έχει το φούσκωμα εκείνο στις άκρες που είναι τόσο νόστιμο και τραγανό. Βάζουμε επάνω στη ζύμη 2 κ.σ. λάδι και αλείφουμε τη ζύμη με ένα πινέλο.  Βάζουμε 5 κ. σ. σάλτσα και την απλώνουμε με ένα κουτάλι κυκλικά σε όλη τη ζύμη. Προσθέτουμε το κασέρι και τον παστουρμα κομμένο σε μικρά κομματάκια. Στο τέλος ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα που μας περίσσεψε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμ.  για 15 λεπτά και πάντα βάζουμε το ταψί μας στην κάτω πλάκα του φούρνου.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου