Κυριακή, 7 Μαΐου 2017

Αυγόφετες με παγωτό και σιρόπι σοκολάτας

Πολλές φορές τα ποιο απλά πράγματα μπορούν να γίνουν υπερπαραγωγή. Ένα απλό γεύμα μπορεί να ακολουθήσει και ένα απλό επιδόρπιο. ΄Εάν δημιουργήσουμε σωστά οι απλές μας αυγόφετες γίνονται υπέροχο γλυκό και μας βγάζουν ασπροπρόσωπες. Παγωτό, σιρόπι σοκολάτας και καβουρντισμένο φιλέ αμύγδαλο συνθέτουν την δημιουργία μας.



Υλικά:
1/2 μπαγκέτα
2 αυγά
1&1/2  φλυτζ. τσαγ. γάλα
μια πρέζα αλάτι
λάδι για το τηγάνι

Σιρόπι:
1&1/2 φλυτζ. τσαγ. ζάχαρη
1 φλυτζ. τσαγ. νερό
λίγες σταγ. λεμόνι

Σιρόπι σοκολάτας:
30 γρ. σοκολάτα γάλακτος
60 γρ. κουβερτούρα
1 κ.γ. μέλι
1 μικρό κουτ. σούπ. γάλα νουνού αδυάλυτο

Εκτέλεση:
Κόβουμε το ψωμί σε φέτες περίπου 1 εκ. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το λίγο αλάτι, προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε τα υλικά μας να ενωθούν. Βάζουμε τις φέτες ψωμί στο μείγμα με τα αυγά και το γάλα να μουσκέψουν. Μόλις είναι έτοιμο το λάδι χαμηλώνουμε μια σκάλα τη φωτιά και τηγανίζουμε τις φέτες μας και από τις δυο μεριές. τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει τι λάδι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη το νερό και το λεμόνι. Μόλις πάρει την πρώτη βράσει βάζουμε τις φέτες να βράσουν με το σιρόπι. τις γυρνάμε και από τις δυο μεριές. Δεν χρειάζεται περισσότερο από δυο, τρία λεπτά. Ετοιμάζουμε τη γκανάς σοκολάτας. σε μπεν-μαρί λιώνουμε τις σοκολάτες με το γάλα και το μέλι. Καλό θα είναι να ετοιμάσουμε τη γκανάς λίγο πριν σερβίρουμε για να μην πήξει. Τις σερβίρουμε σε πιατέλα και στολίζουμε με το παγωτό, το σιρόπι σοκολάτας και τα αμύγδαλα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου