Ριζότο με κολοκυθοανθούς



Καλημέρα... σήμερα εμείς δεν είχαμε ίντερνετ και τηλέφωνο, γινόταν εργασίες, πριν από λίγο αποκαταστάθηκε. Ριζότο για σήμερα. Οι κολοκυθοανθοί είναι τις εποχής. ΄Εάν όμως θέλετε μια ευκολότερη λύση για να μην παιδεύεστε με το γέμισμα γατί εδώ που τα λέμε είναι και λίγο μπελαλίδικοι και για να μην σας ανοίξουν κατά το βράσιμο η καλύτερη λύση είναι το ριζότο. Χρησιμοποιούμε τα ίδια υλικά όπως και για το γέμισμα και έτσι δεν χάνουμε τη γεύση. Το μόνο μυστικό για ένα τέλειο  ριζότο είναι το βούτυρο και η παρμεζάνα.

Υλικά: (4 μερίδες)
1&1/2 φλυτζ. τσαγ. ρύζι
10 κολοκυθοανθούς
3 φρέσκα κρεμμύδια
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μαίδανό
λίγα φύλλα δυόσμο 5-6
80 γρ. παρμεζάνα
1 κουτ. γλυκ. βούτυρο
1 φλυτζ. του καφέ λάδι
1 φυσ. ζωμό.
6 -7 φλυτζ. νερό
αλάτι, πιπέρι
γιαούρτι

Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Αραιώνουμε το ζωμό στο ζεστό νερό. Προσθέτουμε το ρύζι στο τηγάνι και το γυρίζουμε μαζί με το κρεμμύδι ένα λεπτό. Κόβουμε το κάτω μέρος από τους κολοκυθοανθούς γιατί είναι σκληρό και τους προσθέτουμε στο ρύζι. Αρχίζουμε σιγά σιγά να προσθέτουμε το νερό με τον ζωμό. Προσοχή, προσθέτουμε νερό μόλις έχει απορροφηθεί το προηγούμενο και μην ξεχνάτε ανακατεύουμε συνέχεια. Όταν έχουμε προσθέσει τη μισή ποσότητα νερού βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας. Τον άνηθο, το μαίδανό,το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε το νερό και να ανακατεύουμε μέχρις ότου φέρουμε το ριζότο στο επιθυμητό για εμάς αποτέλεσμα. Άλλοι το τρώνε λίγο περισσότερο βρασμένο και άλλοι ποιο αλ τέντε. Η ουσία είναι ότι το ρύζι πρέπει να βράσει τόσο ώστε να είναι χυλωμένο. Μπορεί να μην χρησιμοποιήσετε όλο το νερό. Αφού δούμε ότι έχει χυλώσει το ριζότο και βράσει το ρύζι, προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά μας. Μπορείτε στο σερβίρισμα να προσθέσετε και απο μία κουταλιά γιαούρτι. τέλειο καλοκαιρινό γεύμα και χωρίς μεγάλο κόπο. Ε! να πάμε και για κανένα μπάνιο.....

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις