Πατάτες φούρνου προβρασμένες

Η συγκεκριμένη συνταγή δεν είναι δική μου. Την είδα σε μια εκπομπή μου άρεσε και την εκτέλεσα. Είναι πολύ εύκολη, γευστική ευπαρουσίαστη. Μπορείτε να την σερβίρεται σαν συνοδευτικό ή σαν πρώτο πιάτο. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε, μπέικον ή λουκάνικα και να την σερβίρετε σαν δείπνο με αγαπημένους φίλους. Μπορείτε να τις βράσετε και να τις ψήσετε ήτε με τη φλούδα ήτε καθαρισμένες. Όπως σας αρέσει.

Υλικά:
6-7 μέτριες πατάτες
3/4 φλυτζ. τσαγ. βούτυρο λιωμένο
1 φλυτζ. τσαγ. παρμεζάνα ή γραβιέρα
αλάτι, πάπρικα
προαιρετικά, μπέικον ή λουκάνικα

Σος:
4-5 κουτ. σούπ. λάδι
2 κ.σ. μαγιονέζα
2 κ.γ. μουστάρδα

Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες ή τις καθαρίζουμε. Τις βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό να βράσουν. Προσοχή να μαλακώσουν αλλά να μην λιώσουν. Μόλις βράσουν και όσο είναι καυτές ακόμη τις βάζουμε σε ένα ταψάκι ή πυρέξ, τις πατάμε αλαφρά με τον πάτο ενός ποτηριού να ανοίξουν λίγο και τις περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο, αλατίζουμε, προσθέτουμε το κασέρι και την πάπρικα και ψήνουμε στους 230 βαθμ. για περίπου είκοσι λεπτά. Εάν θέλουμε όπως σας είπα μπορείτε να προσθέσουμε μπέικον ή λουκάνικα στο ψήσιμο.

Μόλις τις βγάλουμε από το φούρνο έχουμε ετοιμάσει τη σος και την περιχύνουμε πάνω από τις πατάτες, ή τη σερβίρουμε σε μπολ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις