Τρουφάκια με δαμάσκηνα μαύρα ξερά και αμύγδαλα (55 τρουφάκια)

Εύκολα και πεντανόστημα

Υλικά:
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
3 κουβερτούρες των 125 γρ. η κάθε μία
200γρ. αμύγδαλα
250 γρ. δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
300 γρ. τρούφα κουβερτούρα
λικέρ για το πλάσιμο

Εκτέλεση:
Παίρνουμε αμύγδαλα ασπρισμένα και τα καβουρντίζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς και τα αλέθουμε στο μούλτι, να μη γίνουν τελείως σκόνη. (ελαφρώς χοντροκομμένα)
Κόβουμε τα δαμάσκηνα σε 8 κομματάκια. Βάζουμε το ζαχαρούχο στο μίξερ και το χτυπάμε για 10 λεπτά να αφρατέψει. Εν τω μεταξύ έχουμε λιώσει την κουβερτούρα και την έχουμε αφήσει να  κρυώσει. Ενώνουμε τα δύο μίγματα, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα δαμάσκηνα και τα ανακατεύουμε να ενωθούν όλα μαζί. Σε ένα μπόλ βάζουμε την τρούφα και σε ένα άλλο το
λικέρ. Με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο από το μίγμα, βουτάμε το χέρι μας στο λικέρ και πλά-
θουμε μπαλάκια, κατόπιν τα τυλίγουμε στην τρούφα και τα βάζουμε σε μία πιατέλα.










            

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις