Μυδογαριδοπίλαφο μεθυσμένο, καραμελωμένο

Όπως λέμε "μπορντοροδοκόκκινο", γλωσσοδέτης...Μου φαίνεται, ότι έχω κέφια σήμερα.

Υλικά:
1 & 1/2 φλυτζ. ρύζι για πιλάφ
3 φλυτζ. τσαγ. νερό
2 πακέτα μύδια  περίπου 600 γρ.
1 πακέτο γαρίδες 600 γρ.
1 κρεμμύδι
1 κουτ. σούπ. ζάχαρη καστανή
1 φλυτζ. του καφέ κρασί λευκό, ή ούζο
άνηθο, δυόσμο, λίγα  φιλαράκια
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουτ. σούπ. βούτυρο
1/2 φλυτζ. λάδι

Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, το ρύζι και λίγο αλάτι. Το βράζουμε 10 λεπτά, το κατεβάζουμε από τη φωτιά, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.  Παίρνουμε τις γαρίδες και τα μύδια - εάν είναι κατεψυγμένα καλύτερα να τα έχουμε ξεπαγώσει, ξεπλύνει και να τα έχουμε στραγγίσει, διότι δεν θέλουμε να έχουν νερό. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι να μαλακώσει, ρίχνουμε τις γαρίδες και τα μύδια  και τα γυρίζουμε όλα μαζί. Μόλις αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα οι γαρίδες, ρίχνουμε στο τηγάνι τη ζάχαρη και τα γυρνάμε να καραμελώσουν.  Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον άνηθο, τον δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και στο τέλος το βούτυρο. Τα βράζουμε λίγο ακόμη  και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε, όλα μαζί να ενωθούν και σερβίρουμε.
Οι γαρίδες και τα μύδια δεν χρειάζονται πολύ βράσιμο γιατί σκληραίνουν.
Εάν βάλετε ούζο θα έχει πιο ιδιαίτερη γεύση, με το κρασί πιο απαλή.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις