Μπιφτέκια Λαχανικών "burger "

Έχω φτιάξει πολλές φορές με διάφορες συνταγές αλλά πάντα κάτι δεν μου άρεσε. Το σημερινό πείραμα όμως πέτυχε και νομίζω ότι είναι η καλύτερη και πιο εύγευστη συνταγή για τα μπιφτέκια λαχανικών. Εάν τη δοκιμάσετε θα με δικαιώσετε.

Υλικά:
2 κολοκυθάκια μέτρια
2 καρότα μέτρια
2 πατάτες
1 φλυτζ. τσαγ. αρακά
1 κρεμύδι
3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο τριμμένο
3  κουτ. σούπ. αλεύρι
2 φέτες κασέρι τριμμένο
1 αυγό
1 κουτ. του γλυκ. μπέκιν
αλάτι, πιπέρι
λάγι 2-3 κουτ. σούπας

Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χονδρό τρίφτη και τα βάζουμε να στραγγίσουν με λίγο αλάτι. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε να βράσουν μαζί με τον αρακά και λίγο αλάτι - να βράσουν πολύ καλά. Τα στραγγίζουμε και τα πολτοποιούμε. Στη συνέχεια κόβουμε το κρεμμύδι ψιλό - μην το πολτοποιήσετε - και το βάζουμε μαζί με το λάδι σε ένα τηγάνι. Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι, ρίχνουμε και τα κολοκυθάκια, αφού τα έχουμε στύψει. Τα γυρίζουμε όλα μαζί  και όταν δούμε ότι αρχίζουν να κολλάνε στο τηγάνι τα αποσύρουμε και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τις πατάτες. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψωμί, το αλεύρι, το κασέρι, το αυγό, το μπέικιν και το πιπέρι και αφού δοκιμάσουμε, βάζουμε και το αλάτι. Τα ζυμώνουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα περίπου. Βρέχουμε τα χέρια μας και πλάθουμε μπιφτέκια. Τα ψήνουμε στο γκρίλ για 15  - 20 λεπτά περίπου και από τις δυο μεριές. Σερβίρονται κατά προτίμηση ζεστά.

ΣΟΣ με μέντα και πάπρικα καυτερή
Υλικά: 
10 φύλλα μέντας
1 κουτ. του γλυκού κοφτό πάπρικα
1 κουτ. γλυκ. κρέμα βαλσάμικο
3 κουτ. σούπ. λάδι
1 κουπάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτ. σούπ. μαγιονέζα
1 κουτ. γλυκ. κέτσαπ
αλάτι

Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μούλτι τη μέντα, το βαλσάμικο, το λάδι, την πάπρικα και τα χτυπάμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το κέτσαπ και το αλάτι και ξαναχτυπάμε. Έτοιμη τη βάζουμε σε ένα μπολ. Δροσερή και ελαφρώς καυτερή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις