Σκορδαλιά με καρύδια

Και τώρα η απογείωση. Δεν υπάρχει νοστημότερη σκορδαλιά από αυτήν. Και δεν είναι μόνο για τον αλμυρό μπακαλιάρο. Μπορείτε να τη σερβίρεται και μα άλλα ψάρια αρκεί να είναι τηγανητά. Επίσης σερβίρεται και με κολοκυθάκια τηγανητά είναι πολλή καλός συνδυασμός και με μελιτζάνες ιμάμ-- μπαίλντί. Νομίζω σας κάλυψα.

Υλικά:
2 φλυτζ. καρύδια
2 φέτες ψωμί
1 κουτ. σούπ. ξύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 με 1/2 φλυτζ. νερό
1 φλυτζ. λάδι

Εκτέλεση:
Στουμπίζουμε τα καρύδια, παλιά τη σκορδαλιά την έκαναν στο γουδί, εμείς τώρα έχουμε εξελιχθεί και την κάνουμε στο μούλτι. Αφού τρίψουμε τα καρύδια προσθέτουμε τα σκόρδα και το ξύδι, τα γυρίζουμε μία φορά και προσθέτουμε το μουσκεμένο ψωμί δίχως να το στραγγίσουμε, γιατί χρειαζόμαστε την υγρασία.
Τα γυρίζουμε μία φορά και βάζουμε το νερό, το αλάτι και τα χτυπάμε όλα μαζί να γίνει μία ρευστή κρέμα. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Βάζουμε το μείγμα σε ένα γυάλινο μπολ και προσθέτουμε το λάδι, εάν έχουμε τηγανίσει ψάρια κρατάμε από αυτό και το βάζουμε στην σκορδαλιά του δίνει ωραία γεύση, εάν δεν θέλουμε το λάδι από το τηγάνι προσθέτουμε ωμό. Ανακατεύουμε καλά να πάρει όλο το λάδι η σκορδαλιά. ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!!

Σχόλια

  1. Υπέροχη, Μαρία!!
    Έχω κάποιες καλοκαιρινές μελιτζάνες και κολοκυθάκια
    που θα είναι τέλεια με αυτήν την σκορδαλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις