Αλμυρό κανταίφι με σολομό και κατίκι και σάλτσα κόκκινου κρασιού

Κανταίφι αλμυρό κατά καιρούς νομίζω έχουμε κάνει οι περισσότερες. Αυτό όμως έχει την ιδιαιτερότητα, ότι συνδυάζει τέλεια το σολομό με το κατίκι.

Υλικά:
250 γρ. κανταίφι
2 συσκευασίες σολομό
4 κουτ. σούπας κρέμα τυρί
1 κουπάκι κατίκι
1 μοτσαρέλα
150 γρ. κασέρι γκούντα
1 μικρή κρέμα γάλακτος μαγειρικής
150 γρ. βούτυρο
1 λαδόκολλα

Σάλτσα κόκκινου κρασιού:
1/2 ποτηράκι κρασιού κόκκινο κρασί
1 κοφτή κουταλιά σούπ. μέλι
1 κοφτή κουτ. σούπ. βούτυρο

Εκτέλεση σάλτσας:
Βράζουμε το κρασί να μείνει το μισό. Προσθέτουμε το μέλι και το βούτυρο και βράζουμε για δέκα λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και όταν βγάλουμε το κανταίφι από το φούρνο το περιχύνουμε με τη σάλτσα. Η σάλτσα μας είναι λίγο ρευστή.

Εκτέλεση:
Ανοίγουμε το κανταίφι  πολύ καλά. Φροντίζουμε να μην έχει χοντρά κομμάτια. Παίρνουμε μία λαδόκολλα και τοποθετούμε επάνω το κανταίφι, ανοιχτό σαν να έχουμε ένα φύλλο. Λιώνουμε το βούτυρο και πασπαλίζουμε το κανταίφι, κρατάμε λίγο για το τέλος. Το αφήνουμε ένα τέταρτο να εισχωρήσει το βούτυρο στο κανταίφι. Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε όλο το κανταίφι. προσθέτουμε το κασέρι και στρώνουμε το σολομό. Βάζουμε σε δύο μεριές το κατίκι, το μισό στην αρχή και το άλλο μισό προς το τέλος του φύλλου. Προσθέτουμε και από δύο κουταλιές τυρί κρέμα. Στο τέλος τρίβουμε στον τρίφτη τη μοτσαρέλα και την πασπαλίζουμε σε όλο το κανταίφι. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγουμε το κανταίφι ρολό, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο, κλείνουμε τη λαδόκολλα και βάζουμε το κανταίφι μαζί με τη λαδόκολλα σε μία μικρή φόρμα του κέικ, μακρόστενη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μιας χρήσεως φόρμα. Ψήνουμε το κανταίφι για μισή ώρα στους 200 βαθμούς να ροδίσει. Το βγάζουμε από το φούρνο, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις