Παστέλι με ξηρούς καρπούς και κουβερτούρα

Παστέλι κανείς? Παστέλι με το μέλι. Ας κάνουμε και κανένα ρήμα!!!! Παλαιότερα πριν γίνουν μόδα οι μπάρες, το παστέλι ήταν το ποιο υγιεινό σνακ.  Τώρα βέβαια η ζωή προχωρά οι καιροί αλλάζουν και εμείς γινόμαστε ποιο μοντέρνοι, ποιο Ευρωπαίοι. Άσχετο αλλά θυμάμαι πριν είκοσι περίπου χρόνια στην Γερμανία είχα δει τα γιαουρτάκια με γεύση φρούτου, σε εμάς ήρθαν αργότερα. Τέλος πάντων κάλιο αργά παρά ποτέ!!!! Στο θέμα μας! Λέω τώρα εγώ! Στις μπάρες γιατί βάζουν κουβερτούρα? Δεν μπορώ να βάλω και στο παστέλι? Έβαλα λοιπόν και κουβερτούρα και του πήγε μιά χαρά.

Υλικά:
2&1/2 φλυτζ. τσαγ. μέλι
1 γεμάτη κουταλιά γλυκόζη
1 φλυτζ. τσαγ. φιστίκι Αιγίνης ωμά
1 φλυτζ. τσαγ. φουντούκια ωμά
2 φλυτζ. τσαγ. σουσάμι
80 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση:
Ψήνουμε ελαφρά τα φιστίκια Αιγίνης και τα φουντούκια και τα διατηρούμε ζεστά. Σε ένα τηγανάκι βάζουμε το σουσάμι και το καβουρντίζουμε και αυτό ελαφρά, τόσο όσο να ζεσταθεί. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε το μέλι να βράσει. Μόλις αρχίσει να αφρίζει, το αποσύρουμε και το ξαφρίζουμε. Το ξαναβάζουμε στη φωτιά προσθέτουμε τη γλυκόζη και μόλις πάρει μία βράσει, ρίχνουμε μέσα το σουσάμι, τα φιστίκια Αιγίνης και τα φουντούκια. Τα ανακατεύουμε δύο τρεις φορές να ενωθούν με το μέλι και αποσύρουμε, προσθέτουμε την κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια. Επάνω στον πάγκο της κουζίνας βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε επάνω το μείγμα να κρυώσει. Μόλις κρυώσει το κόβουμε σε κομμάτια.

Σχόλια

  1. Να μια ωραία και υγιεινή συνταγή!! Την γλυκόζη που την βρίσκω? γιατί στο σουπερ μαρκετ δεν είμαι σίγουρη αν την έχω δει ή μπορώ να την αντικαταστήσω με κάτι άλλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελεάνα μου καλημέρα, και καλή εβδομάδα. Γλυκόζη έχει στο σούπερ μάρκετ, σε βαζάκια. Θα τη βρεις εκεί που έχει βανίλιες, μπέκιν, ταχίνι και διάφορα τέτοια........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις