Παύλοβα!!!!!!!!!!

Ένα εξαιρετικό γλυκό σχετικά εύκολο αρκεί να σας πετύχουν οι μαρέγκες! Όχι ότι είναι δύσκολες, αλλά καμιά φορά τα εύκολα γίνονται δύσκολα. Παρ΄όλο που το γλυκό μας θυμίζει Χριστούγεννα, λόγω του άσπρου, που είναι οι μαρέγκες και του κόκκινου που είναι οι φράουλες, εγώ το προτιμώ την άνοιξη. Το χειμώνα μπορούμε να το φτιάξουμε και με φρούτα του δάσους. Στα ψυγεία του σούπερ--μάρκετ υπάρχουν στη κατάψυξη.

Υλικά για τις μαρέγκες:
3 ασπράδια αβγών
225 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουτ. γλυκ. χυμό λεμόνι

Υλικά για το σιρόπι φράουλας:
300 γρ. φράουλες
150 γρ. ζάχαρη
1 κου. γλυκ. λεμόνι

Για το στήσιμο:
250 γρ. κρέμα γάλακτος
φρέσκες φράουλες
φιλέ αμύγδαλα καβουρντισμένα

Εκτέλεση:
Βάζουμε τη ζάχαρη στο μούλτι και την χτυπάμε γίνει σαν άχνη ζάχαρη. Κατ΄αυτόν τον τρόπο θα ενωθεί καλύτερα με τα ασπράδια. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια τη ζάχαρη και το λεμόνι. Χτυπάμε μέχρι να επιτύχουμε μία μαρέγκα που να στέκεται. Σε μία ρηχή λαμαρίνα τοποθετούμε χαρτί ψησίματος, το λαδώνουμε ελαφρά και το πασπαλίζουμε με αλεύρι. Σηκώνουμε την κόλλα και την τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι. Σχηματίζουμε ροζέτες, ή δύο μεγάλες ή μικρότερες ατομικές, ότι θέλουμε, σχηματίζουμε και λίγες μικρές ροζετούλες για στόλισμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 με 120 βαθμούς για 25 λεπτά. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε μέσα τις μαρέγκες να κρυώσουν.
Για το σιρόπι φράουλας. Πλένουμε καλά τις φράουλες, τις και κόβουμε στα δύο. Παίρνουμε ένα τηγάνι βάζουμε μέσα τις φράουλες με τη ζάχαρη και το λεμόνι στην αρχή σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και έπειτα τη δυναμώνουμε, βράζουμε για δέκα λεπτά σβήνουμε με το κονιάκ, αφήνουμε τις φράουλες για 2 λεπτά ακόμη στη φωτιά να εξατμιστεί το κονιάκ και αποσύρουμε. Αδειάζουμε τις φράουλες σε ένα μπολ για να μην συνεχιστή ο βρασμός.
Για τη σαντιγί. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σφιχτή σαντιγί.




Στήσιμο της Παύλoβας:
Σε μία πιατέλα βάζουμε τη μία μαρέγκα, προσθέτουμε σαντιγί, σιρόπι φράουλας  και φράουλες, επάνω τοποθετούμε την άλλη μαρέγκα, βάζουμε πάλι σαντιγί, σιρόπι φράουλας και φρέσκες φράουλες.
Η προετοιμασία μπορεί να γίνει από την προηγούμενη ημέρα. 
Το στήσιμο όμως την ώρα που είναι να σερβίρουμε...



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις