Παπουτσάκια!!

Όχι δεν θα πάω στο χορό!!!!!!!! Παπουτσάκια με μελιτζάνες θα κάνω. Καλοκαιρινό αγαπημένο φαγητό, εύκολο, ευπαρουσίαστο και αρκετά γευστικό. Σε όσους βέβαια αρέσουν οι μελιτζάνες. Γιατί γούστα είναι αυτά, τι να κάνουμε?

Υλικά: (3 μερίδες)
3 μελιτζάνες φλάσκες
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια
2 ντομάτες
αλάτι, πιπέρι, κανέλα
μαίδανό
λάδι  1/2 φλυτζ. τσαγ.

Για τη μπεσαμέλ:
50 γρ. βούτυρο
3 κουτ. σούπ. αλεύρι γεμάτες
2 & 1/2 φλυτζ. τσαγ. γάλα
αλάτι, πιπέρι
1 αβγό
κασέρι 1/2 φλυτζ. τσαγ.

 Μπεσαμέλ:
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και το καβουρντίζουμε. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς να μην σβολιάσει. Στο τέλος προσθέτουμε και το αβγό και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα να μην ψηθεί, το αβγό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μισό κασέρι μέσα στη μπεσαμέλ.

Εκτέλεση:
Κόβουμε τις, μελιτζάνες στη μέση. Έχουμε σε ένα μπολ νερό και αλάτι. Σκάβουμε τις μελιτζάνες και σχηματίζουμε βαρκούλες, τις βάζουμε στο νερό να ξεπικρίσουν. Την ψίχα την κρατάμε, την κόβουμε σε μικρά κομμάτια, για να την προσθέσουμε στον κιμά. Παίρνουμε ένα ταψί, ξεπλένουμε τις μελιτζάνες τις σκουπίζουμε και τις βάζουμε στο ταψί, τις λαδώνουμε με ένα πινέλο και τις ψήνουμε για δεκαπέντε λεπτά στους 200 βαθμούς να μαλακώσουν.
Κιμάς:
Σε ένα τηγάνι ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, βάζουμε το λάδι και αφήνουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει και να γυαλίσει. Προσθέτουμε την ψίχα από τις μελιτζάνες και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και αυτές. Μετά προσθέτουμε τον κιμά και με ένα πιρούνι τον πατάμε να διαλυθεί και να μη ν έχει χοντρά κομμάτια. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και μία πρέζα κανέλα και καβουρντίζουμε όλα τα υλικά μαζί. Στο τέλος προσθέτουμε και τις τριμμένες ντομάτες. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και συναρμολογούμε το φαγητό μας.

Συναρμολόγηση:
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το μείγμα του κιμά, προσθέτουμε τη μπεσαμέλ σε κάθε μελιτζάνα ξεχωριστά, πασπαλίζουμε με κασέρι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα..

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις