Μεξικάνικες κρέπες με σος μαίδανού με γιαούρτι

Καλημέρα καλημέρα σε όλους. Ελπίζω σε μία ποιο δροσερή ημέρα γιατί η συνταγή που θα σας δώσω είναι καυτερή. Βέβαια υπάρχει λύση για να δροσίσετε της κρέπες, με μία σος μαίδανού με γιαούρτι.

Υλικά: (8-10 κρέπες)
Βασική συνταγή για κρέπες:
3 αβγά
1 1/2 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλυτζ. τσαγ. γάλα
1/2 κουτ. αλάτι
2 κουτ. σούπ. βούτυρο λιωμένο
1 κουτ. γλυκ. ζάχαρη
λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση:
Χτυπάτε τα αβγά. Προσθέτετε το γάλα, το βούτυρο και σιγά σιγά το αλεύρι. Συνεχίζετε το χτύπημα και προσθέτετε το αλάτι και τη ζάχαρη. Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Βγάζετε το μείγμα από το ψυγείο και με ένα πινέλο λαδώνετε ελαφρά ένα τηγάνι. Το βάζετε στη φωτιά να κάψει και ρίχνετε μία κουτάλα της σούπας κάθε φορά. Κουνάτε το τηγάνι να απλωθεί το μείγμα σε όλο τον πάτο του τηγανιού, ψήνετε από τη μία πλευρά και την γυρίζετε και από την άλλη. Συνεχίζετε αυτή τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Αφήνετε στην άκρη τις κρέπες και συνεχίζετε με τον κιμά.

Υλικά για τη γέμιση:
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
4-5 κουτ. σούπ. λάδι
2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 φλυτζ. τσαγ. ψιλοκομμένα μανιτάρια
1/2 φλυτζ. τσαγ. κρασί λευκό ή κόκκινο
2 φλυτζ. τσαγ. φρέσκια ντομάτα
1 κουτ. σούπ. τσίλι
1 κουτ. γλυκ. καυτερή πάπρικα
1 κουτ. γλυκ. κύμινο
1 κουτ. γλυκ. γλυκιά πάπρικα
1 κουτ. γλυκ. κανέλα
αλάτι, πιπέρι
2 φλυτζ. κασέρι

Εκτέλεση:
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και προσθέτετε το κρεμμύδι να τσιγαριστή ελαφρά. Προσθέτετε τον κιμά και τον πατάτε με ένα πιρούνι για να μην σβολιάσει. Τον γυρίζετε μαζί με το κρεμμύδι και μόλις αρχίσει να αλλάζει χρώμα προσθέτετε τα μανιτάρια. Τα σοτάρεται όλα μαζί  και προσθέτεται όλα τα μπαχαρικά και το σκόρδο. Αφήνετε να βγάλουν τα αρώματά τους και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε πέντε λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτετε την ντομάτα. Στο τέλος προσθέτουμε τη μία φλυτζ. κασέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Σε κάθε κρέπα βάζουμε από δύο κουταλιές μείγμα, τις τυλίγουμε ρολό και  τις τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι. Με ένα πινέλο λαδώνουμε την επιφάνεια κάθε κρέπας και πασπαλίζουμε με το κασέρι που κρατήσαμε. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Σος μαίδανού:
πλένουμε καλά ένα ματσάκι μαίδανό. Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τον βάζουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε 3-4 κουτ. λάδι, 1 κουτ. σούπ. έμόνι, αλάτι πιπέρι 2 σκελιδ. σκόρδο. Τα πολτοποιούμαι, βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε ένα κουπάκι γιαούρτι στραγγιστό. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και μόλις βγάλουμε τις κρέπες από το φούρνο βάζουμε σε κάθε κρέπα από 2 κουτ. σούπα σος.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις