Ριζοκροκέτες με μοτσαρέλα παναρισμένες με φουντούκι και σάλτσα ντομάτας γιαουρτιού

Καλημέρα σε όλους. Γιορτή σήμερα στη Θεσσαλονίκη, χρόνια πολλά σε όλους. Μια λοιπόν και γιορτάζουμε αλλά και πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, θα σας δώσω ένα μεζεδάκι και για μπουφέ αλλά και σαν ορεκτικό μια και συνοδεύετε από μία σάλτσα πικάντικη αλλά όχι καυτερή.

Υλικά:( 15-20 κροκέτες ανάλογα με το μέγεθος)
1 φλυτζ. τσαγ. ρύζι καρολίνα ωμό
2 αβγά
1 μοτσαρέλα λευκή
1 φλυτζ. τσαγ. παρμεζάνα τριμμένη ή
καπνιστό Μ

ετσόβου
4 κουτ. σούπ. αλεύρι
πιπέρι

Για το πανάρισμα:
αλεύρι
1-2 αβγά
200 γρ. φουντούκι τριμμένο σκόνη
σαν φρυγανιά
λάδι για το τηγάνι

Σάλτσα:
1 συσκευασία σάλτσα πουμαρό
1 κουτ, γλυκ. κύμινο
1 κουτ. γλυκ. κουρκουμά
1 κουτ. γλυκ. κάρι
1 κουτ. γλυκ. κόλιανδρο
προαιρετικά καπνιστή πάπρικα
αλάτι
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
3 κουτ. σούπ. λάδι

Εκτέλεση:
Βράζουμε το ρύζι σε αρκετό νερό με λίγο αλάτι και το στραγγίζουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε μπαλάκια. Τα πανάρουμε, πρώτα, στο αλεύρι έπειτα στο αβγό και τέλος τα τυλίγουμε στη σκόνη φουντουκιού. Τα βάζουμε στην κατάψυξη για μία ώρα και τα τηγανίζουμε στην αρχή σε καυτό λάδι και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά, για να μην τα κάψουμε. Δεν χρειάζονται πολύ τηγάνισμα, μόλις χρησίσουν από την μία μεριά τα γυρίζουμε από την άλλη. Χρειάζονται 2-3 λεπτά τηγάνισμα γίνονται τραγανά από έξω και λιωμένα στο εσωτερικό

Σάλτσα:
Σε ένα τηγάνι ή κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας. Την αφήνουμε ένα λεπτό να πάρει μία βράσει και προσθέτουμε τα μπαχαρικά, δεν την βράζουμε πολύ ώρα ίσα-- ίσα να δέσει. Την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε γρήγορα, δεν τη βάζουμε στη φωτιά για να μην κόψει η σάλτσα. Σερβίρουμε σε πιατέλα με τη σάλτσα σε ένα μπολ. Μπορείτε να έχετε έτοιμη την σάλτσα ντομάτας από ποιο νωρίς και απλά να τη ζεστάνετε και να προσθέσετε το γιαούρτι. Δοκιμάστε το είμαι σίγουρη θα σας αρέσει!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις