Μιλφέι με σπιτικό φύλλο και κρέμα μήλου

Σκέφτομαι πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις με το ζυμαράκι, αρκεί να υπάρχει θέληση, φαντασία αλλά το κυριότερο χρόνος. Εγώ λοιπόν επειδή σήμερα είχα αρκετό χρόνο στη διάθεσή μου είπα να πειραματιστώ στην κουζίνα. Σας ετοίμασα λοιπόν ένα μιλφέι με σπιτικό φύλλο, και κρέμα μήλου. Η αλήθεια είναι ότι θέλει το χρόνο του αλλά το αποτέλεσμα τέλειο. Και από εμφάνιση και από γεύση.
Δεν θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα φύλα. Με το φύλλο που θα περισσέψει θα φτιάξουμε κρίσπις πιτάκια.

Υλικά για το φύλλο: (4 φύλλα)
3 φλυτζ. τσαγ. αλεύρι
1&1/2 φλυτσ. τσαγ. νερό
1 κουτ. σούπ. λάδι
1 κουτ. του γλυκ. μπέκιν
1 κουτ. γλυκ. ζἀχαρη
1/2 κουτ. γλυκ. αλάτι

Μαρμελάδα μήλο:
1 μήλο
2 κουτ. σούπ. ζάχαρη
1 κουτ. σούπ. νερό
2-3 σταγόνες λεμόνι

Καραμέλωμα μήλου:
Πλένουμε και κόβουμε το μήλο σε λεπτά;κομμάτια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 κουταλάκι βούτυρο. Βρέχουμε το κάθε κομμάτι μήλου και το τυλίγουμε στη ζάχαρη. Μόλις κάψει το βούτυρο βάζουμε τα μήλα στο τηγάνι και τα γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές. Η διαδικασία δεν κρατά πάνω από ένα λεπτό. Μόλις πάρουν χρώμα τα βγάζουμε .


Κρέμα μιλφέι:
2 φλυτζ. τσαγ. γάλα
3/4 φλυτζ. τσαγ. κρέμα γάλατος
100 γρ. βούτυρο
3 κουτ. σούπ. αλεύρι
4 κουτ. σούπ. κορν φλάουρ
1 βανίλια
2 κουτ. σούπ. ζάχαρη

Ετοιμασία κρέμας:



Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε, το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι και το κόρν φλάουρ. Ανακατεύουμε με το σύρμα των αβγών, να καβουρνιστούν. Προσθέτουμε το γάλα κρύο, λίγο, λίγο και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα να μην σβολιάσει. Μόλις αρχίσει να πήζει λίγο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και μόλις πήξη η κρέμα αλλάζουμε σκεύος και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη η οποία εφάπτεται, στην κρέμα και την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Ετοιμασία μαρμελάδας:
Παίρνουμε ένα βαθύ τηγάνι. Καθαρίζουμε το μήλο το κόβουμε μικρά κομματάκια, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το λεμόνι και ανακατεύουμε. Μόλις μαλακώσουν τα μήλα, δεν χρειάζονται περισσότερο από δύο λεπτά, τα πατάμε με ένα πιρούνι να λιώσουν. Βράζουμε δύο λεπτά ακόμη και είναι έτοιμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά την βάζουμε σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμασία φύλλου:
Έχουμε ετοιμάσει την ζύμη μας και την έχουμε ξεκουράσει, για ένα μισή ώρα. Κόβουμε 2 μπαλάκια ίσα με ένα μεγάλο μανταρίνι, περίπου 115 γρ. το ένα. Ανοίγουμε  δύο φύλλα 30Χ36. Λιώνουμε 150 γρ. βούτυρο. Βουτυρώνουμε το κάτω φύλλο και πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα. Βάζουμε επάνω και το άλλο φύλλο, το βουτυρώνουμε και αυτό και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Κόβουμε το φύλλο σε έξη λωρίδες και την κάθε λωρίδα σε τρία κομμάτια. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς να πάρουν χρώμα.

Σιρόπι:
2 φλυτζ. ζάχαρη
1/2 φλυτζ. νερό
2-3 σταγ. λεμόνι.
Βράζουμε για 2 λεπτά. Μόλις κρυώσουν τα φύλλα τα βάζουμε στο σιρόπι για μισό λεπτό και τα αφήνουμε επάνω σε σχάρα να στραγγίσουν.

Συναρμολόγηση:
Ενώνουμε την κρέμα με την μαρμελάδα. Τη βάζουμε σε κορνέ. Παίρνουμε ένα κομμάτι φύλλου και βάζουμε επάνω κρέμα. Τοποθετούμε επάνω στην κρέμα ένα άλλο φύλλο, πάλι κρέμα, φύλλο κρέμα. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και τριμμένο φύλλο. βάζουμε και μία φετούλα καραμελωμένο μήλο.

Μπορείτε να φτιάξετε και ταρτάκια μήλου για μεγαλύτερη ευκολία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις